ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Δυσκολεύεστε να παραγγείλετε;

Νιώθετε μπερδεμένοι και δυσκολεύεστε να παραγγείλετε κάθε φορά που βρίσκεστε σε ένα εστιατόριο; Μήπως τελικά, οι προσφερόμενες επιλογές είναι τόσο πολλές που περισσότερο σας μπερδεύουν, παρά σας διευκολύνουν; Με αυτές τις απλές συμβουλές από το αγγλικό site της The telegraph, δεν θα το ξαναπάθετε!


Μιλήστε στο σερβιτόρο

Όταν βγαίνετε έξω για φαγητό δε
θέλετε να νιώθετε μπερδεμένοι από πολλές επιλογές. Μερικοί κατάλογοι έχουν σελίδες φαγητών, που τελικά σας κάνουν να μην ξέρετε τι να διαλέξετε. Η λύση είναι να απευθυνθείτε στο σερβιτόρο σας. Είναι μέρος της δουλειάς του το να σας εξηγεί τι είναι το κάθε πιάτο και να σας διευκολύνει στο να αποφασίσετε.

Τι να παραγγείλετε

Αν πηγαίνετε για πρώτη φορά σε κάποιο εστιατόριο, ζητήστε από το σερβιτόρο να σας πει ποιο είναι το πιο δημοφιλές πιάτο, ή τι προτείνει ο σεφ. Αν πάλι δε σας αρέσουν πολύ οι δοκιμές ή δεν σας «ψήνει» το προτεινόμενο πιάτο, επιλέξτε κάτι που ξέρετε πως θα σας αρέσει και την επόμενη φορά, προσπαθείστε για κάτι πιο τολμηρό.

Φάτε αυτό που σας αρέσει

Μην πιεστείτε να φάτε κάτι επειδή πρέπει ή επειδή σας το λένε ή επειδή έτσι είναι η σωστή σειρά. Επιλέξτε ακούγοντας το σερβιτόρο, αλλά καταλήγοντας σύμφωνα με τα γούστα και τα «θέλω» σας. Συχνά τα ορεκτικά είναι πιο ενδιαφέροντα από τα κυρίως πιάτα, οπότε μη διστάσετε να προτιμήσετε δύο ορεκτικά αντί ενός κυρίως πιάτου. Αν πάλι δε χορτάσετε, δεν είναι κακό να μοιραστείτε ένα πιάτο με την παρέα σας.

Διαίρει και βασίλευε

Αν είστε μεγάλη παρέα, είναι καλό, γιατί μπορείτε να δοκιμάσετε περισσότερες γεύσεις, είτε πρόκειται για ορεκτικά, είτε για ένα πιάτο που θα το μοιραστείτε με κάποιον. Αν πάντως γίνει αυτό, καλό είναι να ρωτήσετε τι ποσότητες περιλαμβάνει κάθε μερίδα. Δε θα ήταν ωραίο να παραγγείλετε ένα ορεκτικό 3 άτομα, αλλά να υπάρχουν δύο κομμάτια.

Να είστε ξεκάθαροι

Αν ζητήσετε τη συμβουλή του σερβιτόρου, φροντίστε να τον ενημερώσετε για τυχόν ιδιαίτερα γούστα ή καταστάσεις, όπως αν είστε χορτοφάγος ή σε δίαιτα, αν σας προκαλούν αλλεργία κάποια φαγητά ή αν πρέπει να αποφεύγετε κάποιο συστατικό για λόγους υγείας. Έτσι κι εκείνος θα μπορέσει να προσαρμόσει την πρότασή του στην κατάσταση και τα γούστα σας.

Ένα κρασί για όλες τις εποχές

Δεν υπάρχει λόγος να πίνετε διαφορετικό κρασί για κάθε πιάτο. Ζητήστε και πάλι τη συμβουλή του σερβιτόρου για ένα κρασί που θα ταίριαζε με όλες τις επιλογές σας. Ιδιαίτερα αν είστε πολλά άτομα. Διαφορετικά, δεν είναι κακό να παραγγείλετε ανά δύο.
clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου