ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η Citibank κατεβάζει τα ρολά στα μισά καταστήματά της στην Ελλάδα



Σε δραστικό περιορισμό της παρουσίας της στην ελληνική αγορά προχωρεί ξαφνικά η Citibank Ελλάδος. Ακολουθώντας τις «γραμμές» του αμερικανικού ομίλου στον οποίο ανήκει η Citibank Ελλάδος ανακοίνωσε χθες στο προσωπικό της το
κλείσιμο των μισών περίπου καταστημάτων της. 

Σύμφωνα με εσωτερική εγκύκλιο που κυκλοφόρησε χθες στο δίκτυο της Τράπεζας, η Citibank προχωρεί στο κλείσιμο 31 καταστημάτων της από 72 που διαθέτει συνολικά, ενώ παράλληλα προωθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Η απόφαση για τον περιορισμό των καταστημάτων είναι άμεση και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.


Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δεν έχει ακόμη αποφασισθεί πόσους και ποιους θα αφορά, όμως, στοχεύει στην ικανοποίηση αιτήσεων εκ μέρους εργαζομένων, που δεν θα μπορέσουν να προωθηθούν στο δίκτυο ή σε άλλες διοικητικές θέσεις της Τράπεζας και που κυρίως προέρχονται από τα καταστήματα που κλείνουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο «Κέρδος» στελεχών της Τράπεζας, η απόφαση αυτή σχετίζεται τόσο με την οικονομική συγκυρία της χώρας και την επιδείνωση των μεγεθών της όσο και με τη γενικότερη πολιτική του Citigroup του οποίου η στρατηγική στοχεύει σε ενίσχυση παρουσίας του κυρίως στις αναδυόμενες αγορές.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι η αναδιάρθρωση αυτή του δικτύου και του τρόπου λειτουργίας του consumer banking θα εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον στη Citigroup, η οποία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ενεργά στο private banking, accent management και στον τομέα των πιστωτικών καρτών όπου ήδη έχει πρόσβαση στην ελληνική αγορά. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις τα καταστήματα της Τράπεζας θα ανέρχονται σε 41.
kerdos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου