ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Τζ. Κουτσολιούτσος: "Όποιος αντέξει το 2011, θα επιβιώσει…"

«Όποιος παραμείνει μετά το ξεκαθάρισμα της αγοράς, θα έχει προοπτικές για τα επόμενα χρόνια». Έτσι συνόψισε ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Αντιπρόεδρος της Folli Follie και Πρόεδρος των Ελληνικών Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) και της Elmec Sportτην κατάσταση που θα επικρατήσει στην ελληνική αγορά το 2011.



«Πολλοί παίκτες θα φύγουν από την αγορά, όχι μόνο στον δικό μας κλάδο. Οι ισχυροί θα
παραμείνουν και θα βρουν ευκαιρίες για ανάπτυξη στο μέλλον, ακόμη κι αν η ανάκαμψη δεν έρθει άμεσα», τόνισε στους αναλυτές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ηFolliFollieθα καταστεί ο μεγαλύτερος παίκτης στην Ελλάδα.
Ωστόσο, δεν μπόρεσε να μην αναγνωρίσειτην δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική αγορά και το πώς αυτή επηρεάζει τον όμιλο, σημειώνοντας πως «ήταν ένα δύσκολο τρίμηνο, ειδικά στην Ελλάδα, όπου συνολικά η αγορά πιέζεται».
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να εξυγιανθούν τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου δρομολογήθηκε η τριπλή συγχώνευση Folli-KAE-Elmec υπό τα ΚΑΕ.Παρά τις συνθήκες που εκτιμά η διοίκηση της FolliFollie ότι θα διαμορφωθούν στην εγχώρια αγορά, διέβλεψε ότι η νέα ενοποιημένη εταιρεία θα καταφέρει να βελτιώσει περαιτέρω το EBITDA margin της, ακόμη κι αν η αγορά δεν κινηθεί ανοδικά».Όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των τριών εισηγμένων η συγχώνευση βρίσκεται πια στην τελική ευθεία και από αυτήν η νέα εταιρεία θα προκύψει «ισχυρότερη και σε θέση να επεκταθεί αρκετά στην αγορά».
Μάλιστα, κάλεσε τους μετόχους να παραστούν στην έκτακτη γενική συνέλευση της 6ηςΔεκεμβρίου και να ψηφίσουν, ώστε με την απαιτούμενη απαρτία να προχωρήσουν οι διαδικασίες της συγχώνευσης χωρίς καθυστερήσεις. Στόχος του ομίλου είναι να υποδεχθεί το 2011 υπό το νέο εταιρικό σχήμα και να επιτύχει ταχύτερα τον επιδιωκόμενο περιορισμό του κόστους.
Ο κ. Κουτσολιούτσος τόνισε ότι «δεν περικόψαμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα», γι’ αυτό και ενίσχυσε το δίκτυο λιανικής της. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ο όμιλος Folli Follie πρόσθεσε 18 νέα σημεία πώλησης στο δίκτυό του (2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 4 στην Ιαπωνία, 1 στην Κορέα, 2 στην Ταϊβάν, 8 στην Κίνα και 1 Duty Free Shop).
Ωστόσο, από τα 18 νέα καταστήματα τα 11 αφορούσαν σε μεταφορά υφιστάμενου σημείου σε νέο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο επικεφαλής του ομίλου ανέφερε πως έγινε relocation και η Folli Follie το χρειάζεται, γιατί πλέον έχει ανάγκη από μεγαλύτερα καταστήματα.
«Κάποιες από τις επανατοποθετήσεις των καταστημάτων σχετίζονται με τα μισθώματα, ιδιαίτερα σε Ευρώπη και Ελλάδα», εξηγώντας πως με την κρίση στην αγορά του real estate βρίσκουν μεγαλύτερα σημεία, σε καλές περιοχές με επωφελέστερο ενοίκιο. Κάτι που δεν συμβαίνει εύκολα στην Ασία, όπου τα μισθώματα, όπως σχολίασε, έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Μια πρώτη απόπειρα πάντως, η εταιρεία κάνει στο Χονγκ Κονγκ, όπου αυτές τις ημέρες κλείνει συμφωνία για να επανατοποθετήσει ένα κατάστημά της σε νέο σημείο.
Στο τέλος Σεπτεμβρίου η Folli Follie διέθετε 426 σημεία πώλησης σε 24 χώρες, στα οποία περιλαμβάνονται και τα 24 νέα ανοίγματα από την αρχή του έτους. Όπως αναφέρθηκε σχετικά, το 3% του συνολικού κύκλου εργασιών σε τοπικό νόμισμα προήλθε από τα νέα καταστήματα που έχουν προστεθεί στο δίκτυο σε ετήσια βάση (9μηνο 2009-2010).
capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου