ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ναζί κρυβόντουσαν στις ΗΠΑ


Μυστική έκθεση αποκαλύπτει την πορεία κάποιων εγκληματιών πολέμου

Σήμερα, οι New York Times παρουσιάζουν μια μυστική έκθεση φωτιά που αναφέρει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δημιούργησαν
ένα «ασφαλές καταφύγιο» για τους Ναζί και τους συνεργάτες τους.

Η εφημερίδα στην 600 σελίδων έκθεση, αναφέρεται κυρίως σε μια βοήθεια που δόθηκε το 1954 από αξιωματούχους της CIA στον Ότο Φον Μπόλσβινγκ, έναν συνεργάτη του ναζιστή εγκληματία πολέμου Αντολφ Άιχμαν.

Ο Ότο Φον Μπόλσβινγκ, ο οποίος είχε συνεισφέρει στην τελειοποίηση των αρχικών σχεδίων που είχαν ως στόχο «να απαλλαγεί η Γερμανία από τους Εβραίους», στη συνέχεια εργάστηκε για τη CIA στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την ανακάλυψη των δεσμών του με το ναζισμό, το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε επιχειρήσει να τον απελάσει το 1981, αλλά ο Οτο Φον Μπόλσβινγκ πέθανε την ίδια χρονιά σε ηλικία 72 χρόνων, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Από τις είκοσι περιπτώσεις που παρατίθενται, η έκθεση αναφέρεται επίσης σε εκείνη του Άρθουρ Ρούντολφ, ενός ναζί επιστήμονα ο οποίος διηύθυνε το εργοστάσιο εξοπλισμών Μίτελβερκ (Mittelwerk) στη Γερμανία. Το 1945 έγινε δεκτός στις ΗΠΑ για τις επιστημονικές του γνώσεις σε θέματα κατασκευής πυραύλων στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που βαπτίστηκε «Επιχείρηση συνδετήρας», ένα αμερικανικό πρόγραμμα στρατολόγησης επιστημόνων που είχαν εργαστεί στη ναζιστική Γερμανία.

Ο Αρθουρ Ρούντολφ στη συνέχεια ανταμείφθηκε από τη NASA και πιστώνεται ως ο πατέρας του αμερικανικού πυραύλου Κρόνος V.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης που εμπόδισε τη δημοσίευση της έκθεσης από το 2006, τελικά όμως εστάλη στον Τύπο και σε άλλους οργανισμούς για να αποφευχθεί μια δίκη.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου