ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τέλος εποχής για τα Windows XP σε νέα PC




Από τις 22 Οκτωβρίου, ημερομηνία που σήμανε την επέτειο ενός χρόνου λειτουργίας των Windows 7, οι κατασκευαστές υπολογιστών δεν μπορούν να εγκαθιστούν τα Windows XP σε νέους υπολογιστές.


 Εξαιτίας της χαμηλής απόδοσης των Windows Vista στα χαμηλής
τιμής netbook, η Microsoft αναγκάστηκε να παρατείνει την προθεσμία εγκατάστασης των Windows XP σε κατασκευαστές OEM.


 Η ημερομηνία παύσης της διάθεσης των Windows XP με νέους υπολογιστές είχε ανακοινωθεί από το 2008. Τα Windows XP πρωτοεμφανίστηκαν στην αγορά στις 25 Οκτωβρίου 2001. Τα τελευταία χρόνια το λειτουργικό σύστημα αυτό είχε γίνει αγκάθι στις προσπάθειες της Microsoft να προωθήσει τα νέα της λειτουργικά συστήματα. 


Παρ' όλα τα ζητήματα ασφαλείας που προέκυπταν εξαιτίας της παλαιάς σχεδίασης του λειτουργικού, καθώς και άλλων ζητημάτων, πολλοί χρήστες παραμένουν προσκολλημένοι σε αυτό λόγω της οικειότητας που νιώθουν. Πράγματι, τα Windows XP συνεχίζουν να αποτελούν το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα ως προς το μερίδιο αγοράς του. 


Τα Windows 7 συμπλήρωσαν την Παρασκευή 1 χρόνο στην αγορά, ενώ εξαπλώνονται με ρυθμό ταχύτερο από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα μέχρι σήμερα. Στον πρώτο χρόνο παρουσίας τους πουλήθηκαν περισσότερα από 240 εκατομμύρια άδειες.


 Η Microsoft ελπίζει να ωθήσει περισσότερους χρήστες προς αυτά, με τη διάθεση λογισμικού που υποστηρίζει επιτάχυνση hardware μόνο για Windows Vista και Windows 7. Μέχρι στιγμής αυτό περιλαμβάνει το Windows Live Essentials 2011 και τον Internet Explorer 9, που αμφότερα δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε Windows XP.



miva-rate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου