ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Twitter....

internet Διαδικτυακές απειλές και πώς να τις αντιμετωπίσετε No 4Πρόκειται για αρκετά επικίνδυνη απειλή την οποία θα συναντήσετε κυρίως στο Twitter.
Οι κακόβουλοι χρήστες λατρεύουν το Twitter γιατί βασίζει τη χρήση του σε συντομευμένα URLs. Links που αποτελούνται από αρκετά μεγάλα URLs, αντικαθιστώνται πλέον από μικρότερα και πιο εύχρηστα, αλλά από ότι φαίνεται, και πιο επικίνδυνα.
 Είναι αρκετά εύκολο και
απλό να εισάγει κάποιος κακόβουλος χρήστης Trojan Horse σε ένα συντομευμένο URL το οποίο θα προσβάλει οποιονδήποτε χρήστη κλικάρει το Link.
Αν πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το Twitter τότε μην κλικάρετε συνδέσμους που δεν γνωρίζετε. Είναι σαφές όμως ότι αν δεν κλικάρεις άγνωστους συνδέσμους χάνεις το 50% της ουσίας του Twitter αλλά ποιος είναι πρόθυμος να πάρει το ρίσκο;
Η εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή του Twitter TweetDeck ή Tweetie for Mac,  οι οποίες επιτρέπουν στον χρήστη να βλέπει ολόκληρο το URL και όχι μόνο τη συντόμευση πριν κλικάρει στο σύνδεσμο.
Ορισμένες εφαρμογές συντόμευσης URL, όπως το Bit.ly, φιλτράρουν τους κακόβουλους συνδέσμους αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικό.
secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου