ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Έντεκα ελληνικά νησιά προς πώληση στη διεθνή αγορά



Έντεκα ελληνικά νησιά προς πώληση στη διεθνή αγορά
Όχι ένα ή δύο, αλλά συνολικά έντεκα ελληνικά νησιά να διατίθενται αυτή την εποχή προς πώληση στην διεθνή αγορά ακινήτων. Μπορεί προ μηνών Γερμανοί βουλευτές να σύστηναν σκωπτικά στην ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει μερικές βραχονησίδες για να ξεπληρώσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα της χώρας, κάποιοι ιδιώτες όμως έχουν ήδη κάνει πράξη τη "συμβουλή" αυτή και μέσω εξειδικευμένης κτηματομεσιτικής εταιρείας έχουν
βγάλει στο «σφυρί» τουλάχιστον 11 ελληνικά νησιά, τα οποία μάλιστα διαφημίζει ως «το απόλυτο status symbol που μπορεί να αποκτήσει κανείς με μέσο κόστος που δεν ξεπερνάει τα δύο εκατομμύρια δολάρια –λιγότερα ακόμη και από ένα χειμερινό σαλέ στο Άσπεν»!

Σύμφωνα δε με τους κτηματομεσίτες, τα νησιά αποτελούν τη μοναδική κατηγορία ακινήτων που αντιστέκονται στην κρίση, δεδομένου ότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κατηγορίες του real estate, ο αριθμός τους είναι περιορισμένος. Δεν εμφανίζουν δηλαδή μεγάλο απόθεμα και η τοποθεσία τους είναι μοναδική.

Μεταξύ των ελληνικών νησιών που διατίθενται προς ... επένδυση αυτή την εποχή είναι ο Άγιος Αθανάσιος, έκτασης 10,8 στρεμμάτων, που πωλείται έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, η «Λιγιά», που απέχει περί τα 50 μέτρα από την Ιθάκη, είναι έκτασης 130 στρεμμάτων και κοστίζει μόλις 586 χιλιάδες ευρώ, και η «Ναυσικά» που επίσης υπάγεται διοικητικά στην Ιθάκη.

Συνολικά πωλούνται 6 νησιά στο Ιόνιο, δύο στον Κορινθιακό, ένα στον Αμβρακικό Κόλπο, καθώς και ένα στο Σαρωνικό!

Στο θέμα επανέρχεται με ένα δημοσίευμα που μεταξύ άλλων βρίθει και ανακριβειών το περιοδικό Business Week στο τελευταίο του τεύχος. Που παρουσιάζει επιλεγμένες ... ιστορίες υποψηφίων επενδυτών που ενδιαφέρθηκαν ή ενδιαφέρονται ακόμη να επενδύσουν σε ελληνικά νησιά και με διάφορους τρόπους αντιμετώπισαν το «ελληνικό τέρας της γραφειοκρατίας».


Όπως για παράδειγμα η περίπτωση του 63χρονου Αντουάν Μααλούφ, διευθυντή του επενδυτικού fund MMC Group, που ενδιαφέρθηκε ήδη από την άνοιξη του 2008 να αγοράσει αντί 120 εκατομμυρίων ευρώ τη βραχονησίδα «Πάτροκλος» (το γνωστό μας «Γαιδουρονήσι») στο Σαρωνικό προκειμένου να εγκαταστήσει εκεί ένα θεματικό πάρκο στα πρότυπα του ... Λας Βέγκας με καζίνο, γήπεδα γκολφ και πεντάστερα ξενοδοχεία δυναμικότητας 50.000 επισκεπτών (!!!) που θα απασχολούσαν περί τους 8000 εργαζόμενους!!!

Λέγεται μάλιστα πως είχε εξασφαλίσει και τη συνεργασία της Donatella Versace για τη διακόσμηση ενός ξενοδοχείου ...

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου