ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Apple: Σκάνδαλο για μίζες, σύλληψη του διευθυντή προμηθειών


Στη σύλληψη του διευθυντή προμηθειών της Apple προχώρησαν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, με την κατηγορία της δωροληψίας και εταιρικής κατασκοπείας. Πρόκειται για τον Paul Divine, αρμόδιο διευθυντή προμηθειών για το iPod και το iPhone, ο οποίος κατηγορείται ότι
 εδώ και τρία χρόνια έδινε απόρρητες πληροφορίες για την Apple σε ασιατικές εταιρίες, ώστε να τις βοηθήσει να αποσπάσουν σημαντικά συμβόλαια παροχής εξοπλισμού στην Apple.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Divine είχε δική του εταιρία στην Καλιφόρνια και τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα της συζύγου του, όπου είχε μεταφέρει περισσότερα από 500.000 δολάρια.

Ανάμεσα στα έγγραφα που κατέχουν οι Αρχές κατά του Divine είναι μία πεντασέλιδη «συμφωνία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών» ανάμεσα στον ίδιο και την κορεατική εταιρία Cresyn, βάσει της οποίας θα παρείχε απόρρητες πληροφορίες ως προς στόχους πωλήσεων και τιμολόγησης της Apple έναντι 6.000 δολαρίων μηνιαίως.

Σε ένα άλλο email ζητούσε από τις εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόταν -μεταξύ άλλων και η κινεζική Kaedar Electronics- να μην του στέλνουν εμβάσματα μεγαλύτερα των 10.000 δολαρίων κάθε φορά, για να μην προκληθεί το ενδιαφέρον των τραπεζικών αρχών. Επισημαίνεται ότι ο ετήσιος μισθός του στην Apple ανερχόταν στα 100.000 δολάρια.

isotimia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου