ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πρέπει να προσέχουν τη χοληστερίνη τους ακόμα και οι 20άρηδες!


Η χοληστερίνη δεν είναι τελικά η νόσος της μέσης ηλικίας + άνω. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το ενδιαφέρον μας για καλή υγεία + γερή καρδιά θα πρέπει να ξεκινά μόλις συμπληρώσουμε τη δεύτερη δεκαετία της ζωής μας. Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα ακόμα + σε κάποιον που είναι μόλις
 είκοσι χρόνων, ενώ η απροσεξία των νιάτων μας επιβαρύνει γενικότερα τη μελλοντική υγεία μας.

Προσεγμένη διατροφή + άσκηση προτείνουν οι ειδικοί σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, όλοι πρέπει να προσέχουμε την τιμή της χοληστερόλης μας, ώστε να μην αποτελέσει εχθρό της καρδιάς μας.

Επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας μελέτησε την υγεία 3.200 ατόμων ηλικίας δεκαοχτώ έως τριάντα ετών για είκοσι χρόνια. Ετσι, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υψηλή χοληστερόλη + η κακή σωματική κατάσταση κατά τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης ενός ατόμου μπορεί να αποβούν μοιραίες αν δεν προσέξει κανείς αρκετά. Αυτοί, λοιπόν, που είχαν υψηλότερα επίπεδα κακής χοληστερόλης είχαν περισσότερες πιθανότητες στο μέλλον να αναπτύξουν κάποια καρδιακή ασθένεια.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, όταν βρίσκονται σε μικρή ηλικία, θεωρούν απίθανο το να αποκτήσουν προβλήματα με την καρδιά. Η πιθανότητα αυτή περνάει από το μυαλό κάποιου συνήθως όταν γίνεται πλέον μεσήλικας. Λάθος μεγάλο, τονίζουν οι επιστήμονες, αφού δεν αποκλείεται ποτέ κάποιος να πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό ακόμα + σε μικρή ηλικία.

Επίσης, η κακή σωματική κατάσταση + η αυξημένη χοληστερόλη από τα είκοσι χρόνια θα φέρουν σίγουρα προβλήματα στη μετέπειτα υγεία μας, αφού η καταστροφή στις στεφανιαίες αρτηρίες ξεκινά από τη στιγμή που εμφανίζονται + οι πρώτες ενδείξεις αυξημένων τιμών.

Για να αποφύγουμε τα παραπάνω, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας + να φροντίζουμε να ασκούμαστε όσο το δυνατόν συχνότερα. Ακόμα + αν δεν πέσουν οι τιμές της χοληστερόλης αμέσως, αυτός ο τρόπος ζωής μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα στα νέα άτομα απ’ ό,τι θα είχε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, αφού θα δυναμώσει + θα προστατεύσει την καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου