ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Εξεταστική και ελεύθερος χρόνος....


Η περίοδος της εξεταστικής είναι αναμφισβήτητα ο εφιάλτης όλων των φοιτητών. Κι αυτό όχι μονό γιατί πρέπει να ξεσκονίσουν (μεταφορικά κ κυριολεκτικά)τα βιβλία που μήνες τώρα στολίζουν τη βιβλιοθήκη τους.Αλλα κυρίως γιατί θα πρέπει να αναγκαστούν να
 θυσιάσουν στο βωμό της εξεταστικής την ψυχαγωγία .Κ ως γνωστών φοιτητική ζωή = διασκέδαση.

Κι έλαχε λοιπόν σε μένα ο κλήρος να σας προτείνω …(αν καταφέρω να πείσω τον εαυτό μου πρώτα) μεθόδους διασκέδασης την … δύσκολη αυτή περίοδο της εξεταστικής… Ουφφφφ (παίρνω μια βαθειά ανάσα) κ υπόσχομαι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ.

Κατά άρδην δεν πρόκειται να σας πω να μην βγείτε έξω τις μέρες που θα δίνετε μαθήματα. Όχι γιατί θεωρώ πως είναι πρέπον , αλλά γιατί γενική παραδοχή όλων των ψυχολόγων πως αυτό που μας απαγορεύουν είναι αυτό που αναζητάμε με μανια.Γιατι η ξαφνική του έλλειψη αυξάνει το λεγόμενο στερητικό σύνδρομο κ μας κάνει ν αναζητάμε πράγματα που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες(δηλαδή μη απαγόρευσης ) δεν θα τα αποζητούσαμε στον ίδιο βαθμό.

Έχοντας θέσει λοιπόν τις προθέσεις μου θα προσπαθήσω να σας προτείνω τρόπους να διασκεδάσετε όσο θα δίνετε μαθήματα κ να μην αισθάνεστε απομονωμένοι.

ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ….

Έφτασε Σαββατοκύριακο η ύλη που έχεις να βγάλεις για το μάθημα της Δευτέρας νιώθεις να πολλαπλασιάζετε αντί να μειώνεται… κ συ σκας.Ειναι Σάββατο βράδυ αντί να ετοιμάζεσαι για κάμπινγκ είσαι καθισμένη μπροστά σε ένα βουνό από σημειώσεις εγκλωβισμένη στη ξεχειλωμένη σου πιτζαμα.Οι εναλλακτικές ? Πολλές .. Ξέρω δεν με πιστεύεις .Κι όμως έχεις επιλογές .

Αντί να μεριάζεις στη μοναξιά των 4 τοίχων του δωματίου σου κάνε κάτι που θα σε χαλαρώσει θα σε διασκεδάσει κ συγχρόνως θα βοηθήσει κ το διάβασμα σου. Οργάνωσε μια συγκέντρωση συμφοιτητών που δίνετε όλοι το ίδιο μάθημα. Πάρε το ρολό του διοργανωτή και δώσε οδηγίες για το πώς θα διαβάσετε. Βαλτέ χρονικά περιθώρια για κάθε κεφάλαιο. Κ ομαδική εξέταση με ερωτήσεις που θα κάνετε ο ένας τον άλλον κυκλικά.

Όταν τελειώσετε μπορείτε να επιβραβεύσετε τους εαυτούς με χαλαρή μουσική και πίτσες.

Μ αυτόν τον τρόπο κ το Σάββατο σου θα χι κάποιο ενδιαφέρον αφού κ παρέα θ αποκτήσεις αλλά κ το διάβασμα θα συνεχίσεις . Όπως και να το κάνουμε η εγγενής άμιλλα είναι πάντα ένα κίνητρο να θες να γίνεσαι καλύτερος .Αν θυμάμαι καλά πάντα ήθελες να μπεις στο μάτι της Σοφίας. Μάλλον τώρα ορθέ η ώρα.

ΜΙΛΑ ΜΟΥ…. ΝΑΙ ΜΙΛΑ ΜΟΥ

Ε μην μου πεις πως νιώθεις μονή με τόσους αυτοκράτορες μπρος τα ματιά σου? Μελαγχόλησες έδεε!! Άντε άσε τον Μ. Κωνσταντίνο για λίγο . Τέτοια πρόοδο που χι κάνει η τεχνολογία όλα λύνονται.just make a call.Τηλεφώνησε σε μια φίλη /ο, συμφοιτήτρια που έχετε κοινό καημό(δίνετε το ίδιο μάθημα , έχετε κοπεί σε ίδιο μάθημα κτλ.) κ συμπαρασταθείτε ο ένας στον άλλο.

Ειδικοί λένε πως για να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση πρέπει πρώτα να την αποδεκτής.

Σερφαρε στο διαδίκτυο , παίξατε μια παρτίδα σκραμπλ κ τσέκαρε τα μαιλ σου.

Εν ανάγκη ζήτα από την κολλητή/ο σου να αρθεί σπίτι για DVD μετά το διάβασμα . Έτσι θα αχείς κ ένα καλό κίνητρο να βγάλεις την ύλη νωρίτερα κ μια ωραία λύση για να περάσεις ευχάριστα τη βραδιά σου.

ΤΟ … ΥΠΟΥΛΟ ΝΤΡΙΝ…..ΝΤΡΙΝ

Υπάρχει βεβαία κ το ενδεχόμενο να μπείτε σε διλήμματα λόγω τεχνολογίας πάντα. Ενδεχομένως να χτυπήσει το κινητό κ να ναι ο Γιάννης (ναι το παιδί ραπ το πάρτη της Στέλλας την περασμένη βδομάδα)κ να προτείνει ποτάκι παραλία. Τότε τι κανείς? Αφού τσιρίξεις , ειδοποιήσεις κολλητές /ιούς όχι τη μαμά σου (δεν σε συμφέρει άκου με) πρέπει να σκεφτείς λογικά… Για να μην χάσεις μια έξοδο τύπου μου πέσε το λαχείο κ κινδυνεύω να το χάσω λόγω Αρχαιολογίας ,θα κανείς εκπτώσεις.

Τι εννοώ? Θα διαβάσεις όσο προλαβαίνεις μέχρι να βγεις .. κ θα μειώσεις αρκετά τη διάρκεια της εξόδου σου. Μ αυτή τη λογική κ το διάβασμα θα συνεχιστεί αφού κ τη βόλτα σου θα αχείς πάει αλλά κ θα αχείς εκμεταλλευτεί το χρόνο πριν το ραντεβού..

Με λίγα λόγια μπορείς να τα κανείς ΟΛΑ .Αρκεί να διαχειριστείς σωστά το χρόνο σου. Σίγουρα δεν γίνεται να βγεις Παρασκευή, Σάββατο , Κυριακή όχι επειδή δεν θα προλάβεις να βγάλεις την υλη.Αλλα γιατί ακόμα και να προλάβεις να διαβάσεις ο οργανισμός σου θα αδυνατεί να σε υπακούσει .Η κόπωση, το αλκοόλ και η έλλειψη συγκέντρωσης θα ναι ανασταλτικοί παράγοντες στην προσπάθεια σου.

DANCE WITH ME!

Η σωματική άσκηση , ο χορός το τρέξιμο είναι δραστηριότητες που μπορεί να σε βοηθήσουν. Γη αυτό αντί να κάνεις break βλεποντας τηλεόραση βαλέ τη φόρμα κ τα αθλητικά σου κ…go. O καθαρός αέρας, θα σε ηρεμήσει και θα μπορέσεις να συνεχίσεις πιο ευχάριστα το διάβασμα σου. Άσε που είναι κ ένας τέλειος τρόπος να χάσεις τα 2 κιλά που πήρες ραπ τους κουραμπιέδες κ τα μελομακάρονα

Αυτά από μένα φίλε /η φοιτητή-τρία συνοδοιπόρε στο δύσβατο μονοπάτι της μελέτης για το πολυπόθητο πτυχίο. Πιστεύω πως οι τρόποι ψυχαγωγίας που προτείνω αγγίζουν την πραγματικότητα κ ταιριάζουν σ όλα τα γούστα. Αν ωστόσο εσύ δεν βρεις ενδιαφέρον σε τίποτα ραπ όσα γραφώ, πριν βιαστείς να με κατηγορήσεις κάνε την αυτοκριτική σου. ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ-σπουδάσεις-αποφοιτήσεις.. κτλ..Αν η απάντηση είναι αρνητική που το απεύχομαι.. μάλλον θα πρέπει να τα βρεις τις απαντήσεις. Αλλα αυτές δεν θα σου τις δώσει κανείς .Γιατί

από iwanna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου