ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Το όνομα σας;..... "Θάνατος"! Χαίρω πολύ!



Δεν είστε ευχαριστημένοι με το όνομα σας; Τότε σκεφτείτε αυτές τις κινεζικές οικογένειες που το επίθετο τους σημαίνει "μηδέν", "φάντασμα" ή ακόμα και "θάνατος".

Ενας άνδρας στη νότια επαρχία
 της Κίνας, Σιάνσι, ο Τσενγκ Γινγκλιάν, διέθεσε τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής συλλέγοντας σπάνια οικογενειακά ονόματα, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι περισσότεροι Κινέζοι έχουν πολύ κοινά ονόματα όπως Ζανγκ, Γουάνγκ, Λι, Λιου ή Τσεν. Η κινεζική έκφραση " συνηθισμένοι άνθρωποι" σημαίνει "τα 100 παλιά καλά και καθιερώμενα ονόματα ".

Ωστόσο το ενδιαφέρον του Τσενγκ Γινγκλιάν κορυφώθηκε όταν διάβασε σε μια εφημερίδα πριν από πολλά χρόνια ότι το οικογενειακό όνομα ενός ατόμου ήταν Γκουί που σημαίνει "φάντασμα", αναφέρεται στο ρεπορτάζ του CCTV.

Εκτοτε άρχισε να συλλέγει ονόματα μέσα από εφημερίδες, βιβλία και άλλα δημοσιεύματα για να βρει παρόμοια και σήμερα έχει καταλήξει να έχει συγκεντρώσει περί τα 2.000.

Ανάμεσα σε αυτά που ανακάλυψε είναι το Λινγκ που σημαίνει "μηδέν", Σου που σημαίνει "ξύδι", Μιάο που σημαίνει " δευτερόλεπτο" και Γι που σημαίνει " ένα".

Οι προλήψεις που συνδέονται με τα ονόματα είναι πολύ έντονες στην Κίνα και πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που επιδιώκουν να δώσουν στα παιδιά τους εύηχα ή αισιόδοξα ονόματα ώστε να τους εξασφαλίσουν υγεία, δύναμη και πλούτο.

Ενώ κάποιος μπορεί να αλλάξει το όνομα του στην Κίνα μέσω της νομικής οδού, το ρεπορτάζ δεν αναφέρει πόσοι είναι εκείνοι που άλλαξαν τα ονόμα τους γιατί τους έφερναν κακοτυχία καθώς γεννήθηκαν με το οικογενειακό όνομα "φάντασμα" ή " θάνατος".

apolitistosteki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου