ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Αποτελεσματικό εργαλείο αδυνατίσματος το... Internet


Τα ειδικά ηλεκτρονικά εργαλεία που διαθέτουν δικτυακοί τόποι υγείας και άσκησης, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για σταθερή απώλεια βάρους, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα. Μάλιστα έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζουν με την παρακολούθηση από διατροφολόγο.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Τσουκούμπα στην Ιαπωνία, παρατήρησαν ότι οι ασθενείς που ακολουθούσαν προγράμματα αδυνατίσματος με κάποιο
διαδικτυακό εργαλείο, έχαναν κατά μέσο όρο 3,3 κιλά περισσότερα, σε σχέση με αυτούς που επέλεγαν αποκλειστικά παραδοσιακά προγράμματα απώλειας βάρους.

Τα διαδικτυακά εργαλεία ποίκιλλαν από εξατομικευμένα προγράμματα αδυνατίσματος, επικοινωνία με συμβούλους επί του καθημερινού τρόπου ζωής, συνεδρίες με ειδικούς και καταγραφή της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα προγράμματα αδυνατίσματος που ήταν βασισμένα σε διαδικτυακά εργαλεία αποδεικνύονταν πιο αποτελεσματικά, όταν το κίνητρο ήταν η αρχική απώλεια του βάρους, ενώ ήταν λιγότερο αποτελεσματικά όταν στόχος ήταν η συντήρηση του αποτελέσματος.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ένα καλό διαδικτυακό πρόγραμμα αδυνατίσματος επιτρέπει στους συμμετέχοντες να επικοινωνούν σε ομάδες, να ελέγχουν τις συνήθειες διατροφής και άσκησής τους, να λαμβάνουν συχνή πληροφόρηση από τους υπεύθυνους και τους λοιπούς συμμετέχοντες και την ίδια στιγμή να αφοσιώνονται στην αλλαγή της συμπεριφοράς τους. Και όλα αυτά με σαφώς λιγότερα χρήματα.

Ένα από τα πιο ενδιάφέροντα site είναι το http://www.self.com/.  +

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου