ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ανεμογεννήτριες από σκουπίδια έφτιαξαν μαθητές



Χρησιμοποιώντας σκουπίδια από μέταλλο και πλαστικό που μάζεψαν από τον περίγυρο του σχολείου τους, μαθητές της σχολής Μηχανικών στο Τεχνικό Λύκειο Cape May στο New Jersey των ΗΠΑ, κατασκεύασαν ανεμογεννήτριες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειες.



Οι ανεμογεννήτριες έχουν εγκατασταθεί σε
παράκτιες περιοχές του Δικαστικού Μεγάρου του Cape May στο New Jersey όπου ο άνεμος κινείται με 23 μίλια την ώρα, ενώ διαφέρουν από αυτές που χρησιμοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση των ΗΠΑ., καθώς είναι κάθετες στον άξονα.
Η προσφορά αυτών ανεμογεννητριών, που φυσικά είναι φιλικές προς το περιβάλλον, μπορεί να φτάσει τα 500Watt ενέργειας τη μέρα. Η βάση του τροχού κάθε ανεμογεννήτριας έχει γύρω στα 6 πόδια διάμετρο, ενώ περιλαμβάνει και μια «ουρά» που καθοδηγείται από τον άνεμο.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Φυσικής στη σχολή Μηχανικών, οι συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες είναι μία τεραστίων διαστάσεων πρωτοποριακή ανακάλυψη, που παράγει ηλεκτρική ενέργεια σε εξαιρετικά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Carly Hemmingway, ένας από τους μαθητές που δημιούργησαν αυτές τις ανεμογεννήτριες, δήλωσε ότι σπουδαία πράγματα μπορούν να κατασκευαστούν από τα σκουπίδια, τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εντελώς άχρηστα. [+]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου