ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Με κάλυψη των Βρυξελλών τα greek statistics


Ο Βέλγος πολιτικός υποστήριξε ότι η Ε.Ε. έχει μερίδιο ευθύνης στην ελληνική κρίση, καθώς -όπως είπε- γνώριζε ήδη από το 2001 και την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη ότι τα στατιστικά στοιχεία με τα οποία προμήθευε τις Βρυξέλλες ήταν χαλκευμένα.
Σήμερα, παραχώρησε συνέντευξη στη
βελγική ολλανδόφωνη εφημερίδα De Standaard, στην οποία επανέλαβε τους ισχυρισμούς του. "Μήπως ακούτε κάτι καινούργιο; Αμέσως μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ -όχι πριν- η Eurostat άρχισε να έχει την υποψία ότι οι Έλληνες παραποιούσαν τα στατιστικά τους στοιχεία. Είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό διότι την εποχή εκείνη εκτελούσα χρέη προεδρεύοντος στην ΕΕ", απάντησε σε σχετική ερώτηση.
Υποστήριξε ότι αμέσως μετά έγιναν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Eurostat, ωστόσο παραδέχτηκε ότι εκ του αποτελέσματος διαπιστώνεται ότι δεν ήταν επαρκείς. "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ήδη εδώ και χρόνια προσπαθεί να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην Eurostat έπρεπε να είχε λάβει περισσότερες εξουσίες. Εγώ ο ίδιος είχα υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Αλλά μερικές χώρες δεν επιθυμούσαν κάτι τέτοιο. Σίγουρα όχι από την στιγμή που οι προϋπολογισμοί της Γερμανίας και της Γαλλίας το 2004 και το 2005 δεν πληρούσαν τους όρους που έθετε το Σύμφωνο Σταθερότητας. Από τότε δόθηκε το σύνθημα για μια μεγαλύτερη ευελιξία στην τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων", είπε. [+]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου