ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Αρνούνται να πάρουν απολυτήριο Στρατού λόγω ανεργίας!!!




Χιλιάδες στρατιώτες,  που βρίσκονται στο τέλος της στρατιωτικής τους θητείας, δεν επιθυμούν να πάρουν το απολυτήριο στρατού και  να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά εκφράζουν την επιθυμία να παρατείνουν την παραμονή τους στο Στράτευμα. Η επιθυμία αυτή των στρατευσίμων καταγράφηκε σε δειγματοληπτική έρευνα των Στρατιωτικών Επιτελείων.

Ο λόγος είναι η ανεργία, που ειδικά στους νέους ,  κυμαίνεται σε πολύ υψηλά ποσοστά.  Έτσι οι στρατεύσιμοι προκειμένου να βρεθούν αντιμέτωποι με  την ανεργία και τις συνέπειές της, προτιμούν να παραμείνουν, προσωρινά έστω, στις τάξεις του Στρατού, μέχρι να υπάρξουν καλύτεροι όροι και προϋποθέσεις στην αναζήτηση εργασίας.
 
Μάλιστα το ΥΠΕΘΑ προχώρησε  και σε νομοθετική ρύθμιση, αφού  πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή νόμος, που παρέχει το δικαίωμα στους νέους  που υπηρετούν τη  στρατιωτική τους θητεία,  να παρατείνουν την παραμονή τους στο Στράτευμα, από 6 μήνες  
έως και τρία (3) χρόνια.

Πρόκειται για έναν νέο  θεσμό των Ειδικών Εφέδρων Οπλιτών.  Και ο θεσμός αυτός, δεν έχει καμιά σχέση με τον υφιστάμενο θεσμό των ΕΠ.ΟΠ.

Η παράταση της στρατιωτικής θητείας των στρατιωτών που θα ενταχθούν  στο νέο  θεσμό των Ειδικών Εφέδρων Οπλιτών θα είναι σε επαγγελματική βάση και οι αποδοχές τους   υπολογίζονται  στα 650 με 700 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΘΑ, σύντομα θα υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, που θα καθορίζει τις οικονομικές παροχές στους στρατιώτες που θα ενταχθούν στο  θεσμό των  Ειδικών Εφέδρων Οπλιτών, καθώς 
επίσης και το Συνταξιοδοτικό τους καθεστώς.

Επίσης στο νέο θεσμό , εκτός των υπηρετούντων τώρα τη στρατιωτική τους θητεία, θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι   δεν έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια από την απόλυσή τους , υπό την προϋπόθεση, ότι είναι ηλικίας μικρότερης των 30 ετών.

Οι θέσεις θα προκηρύσσονται  κάθε χρόνο και επειδή αναμένεται ο αριθμός των ενδιαφερομένων θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες, η επιλογή θα γίνεται με κριτήρια,  που θα ανακοινώσει σύντομα το ΥΠΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου