ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Χάστε κιλά με το… μετρό!




Θα σκεφτόσασταν ποτέ πως η καθημερινή χρήση του μετρό σας βοηθά να διατηρήσετε τα κιλά σας σε φυσιολογικά επίπεδα; Μάλλον όχι, καθώς το μετρό δεν συμπεριλαμβάνεται στους συνήθεις τρόπους απώλειας κιλών, όπως είναι η δίαιτα, η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από
το πανεπιστήμιο Drexel της Φιλαδέλφεια αποκάλυψε ότι με την καθημερινή χρήση του μετρό ένας άνθρωπος μπορεί να χάσει έως και 4 κιλά μέσα σε 1,5 χρόνο…

Πώς ακριβώς γίνεται αυτό;

Για τους σκοπούς της έρευνας και προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα εξετάσθηκαν προσεκτικά 500 κάτοικοι μιας πόλης της βόρειας Καρολίνας. Οι επιστήμονες κατέγραψαν το σωματικό τους βάρος στην αρχή της έρευνας καθώς και μετά από 1,5 χρόνο. Στους συμμετέχοντες αυτούς ζητήθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας να προτιμούν τα τοπικά μέσα συγκοινωνίας, όπως το μετρό για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων έχασε μετά από 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο 4 κιλά! Και οι εντυπωσιακοί αριθμοί δεν σταματούν εδώ. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όσοι εθελοντές κλείδωναν στο σπίτι τα αυτοκίνητά τους και τα χρησιμοποιούσαν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις είχαν κατά 81% λιγότερες πιθανότητες να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Χάστε κιλά με το… μετρό!

Μπορεί να δυσκολεύεστε να κατανοήσετε για ποιο λόγο τα κιλά φεύγουν όταν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και φυσικά δεν έχετε άδικο, καθώς δύσκολα μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που ο δείκτης της ζυγαριάς μας κατεβαίνει όταν εμείς ανεβαίνουμε στο μετρό ή στο λεωφορείο.

Η απάντηση είναι απλή και ακούει στο όνομα περπάτημα. Το θαυματουργό περπάτημα που δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εγκαταλείψει, αποτελεί μια πρώτης τάξεως γυμναστική για όσους απεχθάνονται… τη γυμναστική.

Αν λοιπόν αποφασίσετε στο εξής να χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς σκεφθείτε, πως θα χρειαστεί να περπατήσετε από το σπίτι σας μέχρι την στάση του λεωφορείου και μόλις αποβιβαστείτε, θα χρειαστεί ενδεχομένως να περπατήσετε και πάλι από το λεωφορείο είτε για το μετρό είτε για τον τελικό προορισμό σας (π.χ. δουλειά, σπίτι κ.α.).

Αν η διαδρομή αυτή και επομένως και το περπάτημα γίνονται καθημερινά δύο φορές την ημέρα προκειμένου να πάτε στη δουλειά σας, σκεφθείτε, πως χωρίς ούτε καν να το καταλάβετε, θα ενεργοποιήσετε τον κοιμισμένο μεταβολισμό σας με το περπάτημα και στην πορεία θα χάσετε θερμίδες και κιλά.

Αλλά τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εδώ. Με την τιμή της βενζίνης να καλπάζει στα ύψη και με την οικονομική κρίση που λίγο έως πολύ έχει πλήξει κάθε πορτοφόλι, σκεφθείτε, πως η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς όχι μόνο θα ωφελήσει σημαντικά την σιλουέτα σας αλλά κυρίως και το πορτοφόλι σας καθώς δεν θα ξοδεύετε τον μισό μισθό σας για καύσιμα…
ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ - clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου