ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Το μεγαλύτερο ''βιβλίο'' στο κόσμο !!




Ο βασιλιάς Mindon της Βιρμανίας θέλησε να αφήσει κάτι το οποίο θα μείνει στο μέλλον.  

Σαν εραστής βιβλίων σκέφτηκε ότι η λογοτεχνία ήταν ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία μιας διαφωτισμένης κοινωνίας, έτσι προγραμμάτισε να αφήσει πίσω του ένα βιβλίο.  Όχι οποιοδήποτε βιβλίο αν
και - αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο....


Ο βασιλιάς ήθελε το βιβλίο του  να διαρκέσει πέντε χιλιάδες χρόνια, έτσι δε θα μπορούσε να γραφτεί σε χαρτί ώστε να μείνει τόσο καιρό αναλλοίωτο.  Το 1860 άρχισε την κατασκευή στο Mandalay (έπειτα πρωτεύουσα της Βιρμανίας). 

 Στη βάση του Mandalay στέκεται ακόμα το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο.  Οι διαστάσεις του είναι παραπαίουσες: το βιβλίο έχει επτακόσια τριάντα φύλλα και χίλιες εξακόσιες σαράντα σελίδες.  Κάθε σελίδα έγινε από το τοπικό μάρμαρο και έχει περίπου εκατό γραμμές γραψίματος επάνω της.

Δεν τελειώνει εκεί, κάθε μια από τις σελίδες είναι τριάμιση πόδια πλάτος και πέντε πόδια 'υψος.  Προκειμένου να σταθούν αυτές οι σελίδες έχουν πάχος πέντε ίντσες.  
Κάθε μια από αυτές τις ταμπλέτες έχει τη στέγη της και όλες τακτοποιούνται γύρω από μια κεντρική, χρυσή παγόδα - γνωστή ως παγόδα Kuthodaw. 

Μαζί οι σειρές των παγοδών διαμορφώνουν το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο - και έτσι το Kuthodaw είναι πλέον γνωστό. Το βιβλίο περιέχει Pail Canon, ο οποίος   είναι μια συλλογή των scriptures για την παράδοση Theravada του βουδισμού.

Για να πάρετε μια ιδέα της κλίμακας ολόκληρου του απίστευτου προγράμματος, υπάρχει ένα πρότυπο ολόκληρου του συστήματος στο μουσείο της περιοχής.  

Η ίδια η κατασκευή είναι μια αξιοπρόσεκτη ιστορία.  Το μάρμαρο εξορύχθηκε από τριάντα μίλια μακριά και λήφθηκε από τον ποταμό στο Mandalay.  Όταν η εργασία άρχισε το 1860 οι πέτρες εργάστηκαν σε ένα τεράστιο υπόστεγο και οι εκατοντάδες των ανώτερων μοναχών περιλήφθηκαν στην έκδοση των ιερών scriptures.  Κάθε πέτρα έχει μέχρι εκατό γραμμές επιγραφής επάνω - και αρχικά τις γέμιζαν με χρυσό μελάνι.

Οι βουδιστικοί μοναχοί συνεχίζουν να είναι οι επιστάτες της περιοχής.

Διάρκεσε οκτώ έτη για να συμπληρώθει το βιβλίο και το άνοιξαν στο κοινό το 1868.  Αρχικά, κάθε μια από τις ταμπλέτες είχε έναν πολύτιμο  λίθο σε μια κασετίνα στην κορυφή της.  Όταν οι Βρετανοί εισέβαλαν στο βόρειο τμήμα της Βιρμανίας στο 1880s οι πολύτιμοι λίθοι κλάπηκαν.  Υπήρξε μια αποκατάσταση στο 1890s.

Προσελκύει τους τουρίστες και Βουδιστές από όλο τον κόσμο.

Δείτε τις φώτο παρακάτω: 

Image Credit Flickr User Gusjer



 Image Credit Flickr User Specialkrb


Image Credit Flickr User AntwerpenR


Image Credit Flickr User R Stanik


 Image Credit Flickr User Specialkrb


 Image Credit Flickr User Specialkrb


Image Credit Flickr User DamienHR


  Image Credit Flickr User SarahDepper


Image Credit Flickr User SarahDepper


Image Credit Flickr User SarahDepper


Image Credit Flickr User DamienHR
tapantaedo

1 σχόλιο: