ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Έμαθε να παίζει σκάκι σε ηλικία 5 ετών



Ονομάζεται Σάμιουελ Σεβιάν, οι γονείς του είναι Αρμένιοι μετανάστες, κατοικεί στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας και είναι ο νεαρότερος μετρ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 11 Δεκεμβρίου (σε ηλικία 9 ετών, 11 μηνών και 15 ημερών) ξεπέρασε το φράγμα του 2200 στους πίνακες αξιολόγησης και κατέκτησε τον τίτλο, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τη Σκακιστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ. 


Έμαθε να παίζει σκάκι σε
ηλικία 5 ετών. Μελετάει περίπου 2 ώρες καθημερινά σκάκι και προπονείται στο ίντερνετ, μέσω του προγράμματος Skype, με τον διεθνή μετρ Αντρανίκ Ματικοζιάν, που μένει στο Λος Άντζελες. 


Ο Ματικοζιάν εκφράζεται με τα πιο ενθουσιώδη λόγια για τον μικρό μαθητή του. Τον θεωρεί χαρισματικό στο συνδυαστικό παιχνίδι και στις περιπλοκές. Παράλληλα με την καθορισμένη ύλη της σκακιστικής προπόνησης, ο Σάμιουελ Σεβιάν μελετάει (με υπόδειξη του προπονητή του) κλασικά σκακιστικά βιβλία δικής του επιλογής. 


Την εποχή αυτή νεαρός Σάμιουελ ασχολείται με τις παρτίδες του Κέρες, αναλυμένες από τον ίδιο τον Εσθονό πρωταθλητή (Paul Keres: The Quest for Perfection). Παραείναι ισχυρός για να λαμβάνει μέρος στους σκακιστικούς αγώνες που διεξάγονται μεταξύ των σχολείων της περιοχής, όμως οι επιτυχίες του έχουν παρακινήσει πολλούς συμμαθητές του να ασχοληθούν κι εκείνοι με το παιχνίδι.
skakistiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου