ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Παραδέχεται απώλεια μοσχευμάτων το ′Ωνάσειο′


Την απώλεια μοσχευμάτων το καλοκαίρι του 2009, λόγω άδειας του προσωπικού, παραδέχεται η διοίκηση του 'Ωνασείου'.



Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες, με πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη. Στο πόρισμα αναφερόταν ότι ο σύλλογος βαρέως καρδιο - πνευμονοπαθών και ο σύλλογος μεταμόσχευσης καρδιάς και φίλων της μεταμόσχευσης 'Συνεχίζω', κατήγγειλαν ότι
κατά το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου 2009, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο απέρριψε τα μοσχεύματα καρδιάς και πνεύμονα πέντε δοτών 'λόγω αδυναμίας συγκρότησης ομάδας μεταμοσχεύσεων λόγω θερινών διακοπών'. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο του Ωνασείου αναγνωρίζει ότι υπήρξε σοβαρή δυσλειτουργία ως προς τη χειρουργική δραστηριότητα της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων, για πρώτη φορά κατά τη μακροχρόνια επιτυχή λειτουργία της, κατά το διάστημα πέντε εβδομάδων, από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου 2009. 

Η ευθύνη βαρύνει κυρίως τον κατά τον νόμο επιστημονικό υπεύθυνο της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων.Μετά από ενδελεχή έρευνα, το νέο διοικητικό συμβούλιο διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ιατρικά και διοικητικά, για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος μεταμοσχεύσεων.Εκφράζει, δε, τη βαθύτατη λύπη του για τις επιπτώσεις που είχε η παραπάνω δυσλειτουργία στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου