ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

«Πίνακες ζωγραφικής» στους τοίχους 5 κτιρίων


ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ δωρεάν ζωγραφικής σε όψεις κτιρίων που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου «να μπει τέλος στη μονοτονία και την εικόνα εγκατάλειψης πολλών περιοχών του σύγχρονου αθηναϊκού αστικού τοπίου», ενεργοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). 




Σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) ξεκίνησε από χτες η δράση «Ζωγραφική τυφλών όψεων κτιρίων», η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «Αθήνα- Αττική 2014». Συγκεκριμένα, φοιτητές της ΑΣΚΤ θα αναλάβουν να ζωγραφίσουν τις όψεις διαφόρων κτιρίων, για να γίνει το γκρίζο αστικό τοπίο πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον. Ηδη έχουν επιλεγεί να ζωγραφιστούν τα πρώτα πέντε κτίρια- η επιλογή έγινε μεταξύ κτιρίων των οποίων οι ιδιοκτήτες εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον- με βάση τη θέση τους, τη γειτνίασή τους με αδόμητους χώρους και γενικότερα τη συμβολή τους στην αισθητική αναβάθμιση της γύρω περιοχής. 






Η αρχή γίνεται με τα κτίρια που βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες ή υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Πρόκειται για τα κτίρια του ξενοδοχείου «Vienna» στη γωνία Μενάνδρου και Πειραιώς, στη Λ. Καλλιρρόης 75-77 στον Νέο Κόσμο (έναντι Φιξ), στη Φρ. Σμιθ και Κασομούλη στον Νέο Κόσμο, στην Κριεζώτου 6 στο κέντρο και στη Λακωνίας 24 στους Αμπελοκήπους.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου