ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

οικονομικό σκάνδαλο

Το οικονομικό σκάνδαλο της Ομοσπονδίας κυριάρχησε στη ΓΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής







Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, είχε στις 22 Μαρτίου την προγραμματισμένη ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του. Όπως ήταν φυσικό κυριάρχησε
 το θέμα του οικονομικού σκανδάλου στη δίνη του οποίου έχει περιέλθει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Ενώ αρχικά διαφαινόταν ότι θα αποφευχθεί η εκτενής αναφορά του θέματος, η συζήτηση μονοπωλήθηκε γύρω από το ζήτημα αυτό. Η κουβέντα άναψε για τα καλά όταν ο νυν Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), κ. Κατσίκης έκανε μια ενημέρωση γύρω από τα μέρη στιγμής πορίσματα της έρευνας.

Οι περισσότερες παρατυπίες αφορούσαν συναλλαγές με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ένα παράδειγμα:

Υπάλληλος της ΕΟΟ εισέπραττε κάποιο ποσό π.χ. 20.000 € από έναν Οδοντιατρικό Σύλλογο. Έκοβε απόδειξη 20.000 € αλλά από ένα δεύτερο μπλοκ αποδείξεων όμοιο με το κανονικό, με σφραγίδες, υπογραφές κλπ.

Στα επίσημα βιβλία της Ομοσπονδίας περνούσε π.χ. 5000 ευρώ, ποσό που ανέγραφε και στο “επίσημο” μπλοκ αποδείξεων. Έτσι αμέσως-αμέσως δημιουργούταν ένα έλλειμμα της τάξεως των 15.000 €. Αυτό έγινε πολλές φορές χωρίς να’ ναι ακριβές μέχρι σήμερα το ακριβές ύψος του ελλείμματος.

Ειδική μνεία στον τέως Πρόεδρο της Ομοσπονδίας

Το θέμα αρχίζει και γίνεται πιο ενδιαφέρον όταν αναφέρθηκε ότι μέρος των χρημάτων δινόταν ως διευκόλυνση στον τέως Πρόεδρο και Σύμβουλο του Παυλόπουλου, τον κ. Αλεξίου, με εγγύηση τη μισθοδοσία του. Δηλαδή του έδινε π.χ. 1.000 € και τα κρατούσε από το μισθό του. Όμως η ιστορία κατέληξε στο γεγονός ότι από τα ποσά αυτά έφτανε να πληρώνονται μέχρι και οι πιστωτικές του κάρτες!!!!

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση και η στάση του προεδρείου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, στις παραπάνω αναφορές.

Επίσης αναγνώσθηκε τμήμα των πρακτικών της συνέλευσης της ΕΟΟ όπου η νομική σύμβουλος κυρία Παπαδήμα ισχυρίζεται ότι έγιναν προσπάθειες (χωρίς να κατονομάζει από ποιούς;) να μικρύνει το έλλειμα κάτω από 75.000 € γιατί αλλιώς όσοι εμπλέκονται μπορούν να κατηγορηθούν για κακούργημα!!! Φαίνεται δε να ζητήθηκε επιστροφή κάποιου ποσού… Πλέον στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχουν μπει ορκωτοί λογιστές ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει ποινικολόγος λόγω της ιδιαιτερότητάς της.

Τους … έφαγε η απόσταση

Αξιοσημείωτη περιέργεια φαίνεται να προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότερες συναλλαγές που έχουν πρόβλημα έγιναν με καταβολές από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, οι οποίες δεν γίνονταν μέσω τράπεζας ή επιταγών αλλά μετρητών χέρι με χέρι “επειδή είμαστε πολύ κοντά τα γραφεία μας' όπως ειπώθηκε…

dentnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου