ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Οι βλάβες του πλυντηρίου ρούχων



Πριν καλέσετε το σέρβις της εταιρείας οικιακών συσκευών που αγοράσατε το πλυντήριο ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω οδηγίες.


Κι αυτό γιατί όταν η συσκευή είναι καινούργια συνήθως δεν υπάρχει μηχανικό πρόβλημα.


Ας δούμε από ποιούς άλλους λόγους μπορεί να
μην λειτουργεί.

-Ζημιά στο τύμπανο


Να προσέχετε πάντα, κατά το πλύσιμο να είναι κλειστά τα φερμουάρ των ρούχων και να είναι άδειες οι τσέπες, για να μην προκληθούν ζημιές στο τύμπανο. Μην γεμίζετε υπερβολικά το πλυντήριο, γιατί μπορεί να σφηνώσει κάποιο ρούχο μεταξύ του τυμπάνου και του σημείου ένωσης της θύρας.


-Προβλήματα εισαγωγής και εξαγωγής νερού


Σφίξτε τον κοχλιωτό σύνδεσμο. Ελέγξτε μήπως υπάρχει διαρροή στο σωλήνα αποστράγγισης νερού.Αντικαταστήστε το σωλήνα αποστράγγισης.


-Προβλήματα στη λειτουργία του προγράμματος



Ποιος ξέρει πως πρέπει να γίνεται ανάμειξη μεγάλων ρούχων με μικρά για την καλύτερη κατανομή τους μέσα στο πλυντήριο;Επίσης χρει'αζεται καλή τοποθέτηση και καλή ευθυγράμμιση της συσκευής.
Εάν το πλυντήριο ρούχων πρέπει να τοποθετηθεί σε ξύλινο δάπεδο.Τότε
Τοποθετήστε τη συσκευή σε μια γωνία του χώρου.
Στερεώστε τα πόδια της συσκευής με σφιγκτήρες στερέωσης.
Εάν το πλυντήριο ρούχων πρέπει να τοποθετηθεί πάνω σε μια βάση.Τότε
Στερεώστε τα πόδια της συσκευής με σφιγκτήρες στερέωσης.
Η βάση είναι ευαίσθητη στους κραδασμούς ,άν για παράδειγμα υπάρχει ξύλινο δάπεδο.


-Προβλήματα απο το απορρυπαντικό


Αν χρησιμοποιήσατε παραπάνω ποσότητα τότε αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μαλακτικό σε μισό λίτρο νερού και ρίξτε το μείγμα μέσα στη θήκη του απορρυπαντικού. Από την επόμενη πλύση, μειώστε την ποσότητα του απορρυπαντικού.


-Προβλήματα στο ξεκίνημα της λειτουργίας.

 
Ελέγξτε εάν η πρίζα του ρεύματος έχει τάση (π.χ. χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι), εάν το βύσμα έχει εισαχθεί σωστά στην πρίζα και εάν λειτουργεί η ασφάλεια. Εάν όλα είναι εντάξει, αλλά η συσκευή συνεχίζει να μην λειτουργεί, επικοινωνήστε με το Τμήμα Service της εταιρίας μας.
Ελέγξτε εάν άλλες συσκευές που καταναλώνουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια συνδέονται στο ίδιο κύκλωμα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτές τις συσκευές ταυτόχρονα. Στην ανάγκη, συνδέστε αυτές τις συσκευές σε διαφορετικά κυκλώματα. Συνδέστε ξανά τις ασφάλειες.
Δείτε τη λειτουργία των λαμπτήρων ή άλλων συσκευών.
Τα πλυντήρα ρούχων διαθέτουν ένα μηχανισμό προστασίας. Εάν η θύρα δεν έχει κλείσει καλά, το πλυντήριο ρούχων σας μπλοκάρει αυτόματα. Ελέγξτε εάν υπάρχει κάποιο ρούχο μαγκωμένο και ότι η θύρα έχει κλείσει καλά.
Η συσκευή είναι ρυθμισμένη στο "Καθυστέρηση έναρξης". Περιμένετε μέχρι τη στιγμή της έναρξης ή τροποποιήστε τη ρύθμιση.


-Πρόβλημα μυρωδιά η κάποιων ήχων


Αυτό το πρόβλημα,προκύπτει σε περίπτωση που οι σωλήνες παροχής ύδρευσης στο σπίτι σας δεν είναι σωστά στερεωμένοι, δεν προέρχεται από κάποιο πρόβλημα του πλυντηρίου σας και δεν του προκαλεί καμία βλάβη. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο από υδραυλικό.

syskeves 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου