ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Google Chrome 11 beta




Ξεχάστε τον Mozilla Firefox 4. Μπορεί να κυκλοφόρησε μόλις εχθές αλλά η beta έκδοση του Google Chrome 11 είναι εδώ και είναι εντυπωσιακότατη. Εκτός από το καινούριο icon, υπάρχουν και άλλες ουσιαστικές αλλαγές στον browser της Google. Η μεγαλύτερη από αυτές, είναι η προσθήκη του speech input API της HTML5. Τι σημαίνει όμως αυτό? Πλέον, θα μπορείτε να μιλάτε στον browser και αυτός θα.. υπακούει.

Πρόκειται για μία τεράστια προσθήκη στις δυνατότητες του browser και σίγουρα θα έρθουν πολλές αλλαγές στον τρόπο χρήσης του διαδικτύου. Η Google προσπαθεί “απεγνωσμένα” να βάλει στο παιχνίδι την φωνή με το Google Voice, τα mobile apps που αναγνωρίζουν τι τους λέμε, και τώρα με το speech input στον Google Chrome.
Φυσικά, οι προσθήκες στον Google Chrome συνεχίζονται καθώς η 11η έκδοση του browser της Google υποστηρίζει GPU-accelerated 3D CSS. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι web developers θα μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους 3D γραφικά στην σελίδα τους χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν το Flash της Adobe.
Αν ανήκετε στους “τολμηρούς” που χρησιμοποιούν τις beta εκδόσεις ή αν απλά θέλετε να δοκιμάσετε το speech input του Google Chrome, τότε δεν έχετε παρά να κατεβάσετε τον Google Chrome 11 beta.
tnsite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου