ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

«Ηλιακοί δρόμοι» θα λιώνουν το χιόνι




Εκμεταλλευόμενη την ηλιακή ενέργεια, η επιστήμη μπορεί να κάνει θαύματα. Γι’ αυτό και στα άμεσα σχέδια επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλαδο της ενέργειας, φαίνεται να είναι οι «ηλιακοί δρόμοι» οι οποίοι θα βοηθούσαν πολύ τις αποκλεισμένες από το χιόνι περιοχές.
Οι χιονισμένοι δρόμοι δεν είναι καθόλου οικονομικοί και στοιχίζουν πολλά δισεκατομμύρια κάθε χρόνο στις χώρες οι οποίες πλήττονται από τον βαρύ χειμώνα. Έτσι, ένα
σύστημα αντλιών και σωληνώσεων κάτω από το οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο, οι οποίες θα μεταφέρουν ζεστό νερό, θα λιώνουν το χιόνι.
Αυτή η ιδέα ανήκει στον καθηγητή του Γουόρτσεστερ, Ρατζίμπ Μαλίκ και έχει πολλά κοινά σημεία με την ιδέα των «ηλιακών δρόμων» της ομώνυμης εταιρείας, Solar Roadways. Σύμφωνα με την εταιρία, προβλέπεται η αντικατάσταση της ασφάλτου με ειδικά φωτοβολταϊκά, πάνω στα οποία κινούνται τα οχήματα. Με τον τρόπο αυτό, οι ίδιοι οι δρόμοι θα παράγουν ενέργεια για τον φωτισμό τους και για άλλες χρήσεις, όπως η θέρμανση σε περίπτωση χιονόπτωσης.
Τέλος, εκτός από τους καθαρούς δρόμους από χιόνι, οι «ηλιακοί δρόμοι» θα είναι ικανοί να φορτίσουν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.
bloglife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου