ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τα νύχια των ποδιών προάγγελοι για καρκίνο του πνεύμονα



Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα βρέθηκε ότι, οι επιστήμονες θα μπορούσαν να προβλέψουν τον πιθανό κίνδυνο νόσησης ενός ανθρώπου από καρκίνο των πνευμόνων, εξετάζοντας τα κομμένα νύχια των ποδιών του και μόνο!

Οι άνδρες που βρέθηκαν να έχουν υψηλά ποσοστά νικοτίνης στα νύχια των ποδιών που κόβονται και πετιούνται, είχαν πάνω από τις τριπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο, απ’ ότι αν εμφάνιζαν χαμηλότερες τιμές.

Επειδή τα νύχια των ποδιών δεν

μεγαλώνουν γρήγορα – 1 εκατοστό περίπου το χρόνο – περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για την μακροχρόνια έκθεση του ατόμου στον καπνό του τσιγάρου.

Τα ευρήματα, από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο ώστε οι θεράποντες ιατροί να μπορούν να κάνουν προληπτικό έλεγχο στους ασθενείς τους για πιθανότητα προσβολής τους από τον καρκίνο των πνευμόνων.

Τα υπολείμματα των νυχιών δεν προσδιορίζουν τις πιθανότητες ασθένειας από τη νόσο μόνο όσων ατόμων είναι καπνιστές, αλλά και των μη καπνιζόντων, αναφέρει η ίδια μελέτη στο Αμερικανικό Περιοδικό Επιδημιολογίας. Αυτό σημαίνει ότι παρέχει πληροφορίες και για τις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα από 850 άνδρες και παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους για περισσότερα από 12 χρόνια, ώστε να διαπιστώσουν εάν ανέπτυξαν τελικά καρκίνο του πνεύμονα. Υπολόγισαν ότι τα άτομα με τα υψηλότερα επίπεδα νικοτίνης είχαν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από τη νόσο, από εκείνους με τα χαμηλότερα.

Ο καρκίνος των πνευμόνων σκοτώνει εκατομμύρια ατόμων παγκοσμίως και το κύριο αίτιο (90%) της εμφάνισής του είναι το κάπνισμα. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα άτομα που καπνίζουν περισσότερα από 20 τσιγάρα την ημέρα έχουν 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να ασθενήσουν από τους μη καπνιστές!

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η μελέτη φαίνεται να δείχνει ότι, τα νύχια από τα δάχτυλα των ποδιών, παρέχουν πληροφορίες βιοδεικτών που μπορούν να προβλέψουν τον καρκίνο των πνευμόνων, ανεξάρτητα από τα εάν το άτομο που εξετάζεται καπνίζει ή όχι.

capitalhealth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου