ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλο deal στον τομέα των logistics



Μεγάλο deal στον τομέα των logistics κυοφορείται με τη μεγάλη αλυσίδα επίπλων και οικιακών ειδών, IKEA, σε ρόλο πρωταγωνιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει μια σημαντική έκταση που βρίσκεται στην περιοχή της Ελευσίνας με σκοπό την κατασκευή μεγάλου κέντρου logistics από το οποίο η ΙΚΕΑ θα μπορεί να τροφοδοτεί τα καταστήματά της όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με

παράγοντες της αγοράς, στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται δύο εκτάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις που ζητά η ΙΚΕΑ. Η πρώτη έκταση φαίνεται να είναι περί τα 150 στρέμματα και περιμένει να πάρει χρήσεις βιομηχανικού χαρακτήρα. Η δεύτερη έκταση είναι γύρω στα 70-80 στρέμματα. 

Στο συγκεκριμένο project φαίνεται να εμπλέκεται και γνωστή κατασκευαστική εταιρεία η οποία πιθανότατα θα κατασκευάσει το εμπορευματικό κέντρο της ΙΚΕΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Θριάσιο οι τιμές πώλησης βιομηχανικών ακινήτων υπολογίζονται κοντά στα €100.000 το στρέμμα.


Ο όμιλος Φουρλή, ο οποίος αναπτύσσει το συγκεκριμένο brand στην ευρύτερη περιοχή, σχεδιάζει να κατασκευάσει πέντε νέα καταστήματα ΙΚΕΑ, τα τρία σε βαλκανικές χώρες και δύο εντός της ελληνικής επικράτειας. Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα €150 εκατ. και 

έχει χρόνο υλοποίησης την επόμενη 5ετία.
ered

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου