ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Φανταστικές φωτογραφίες από το διάστημα του αστροναύτη Douglas Wheelock






25
Ο αστροναύτης της NASA, Douglas Wheelock, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή πάνω στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έστειλε μέσω του Twitter πολλές εντυπωσιακές εικόνες της Γης. To endiaferonta.com μάζεψε τις καλύτερες φωτογραφίες από το Twitter του και σας τις παρουσιάζει…

Στη παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να δείτε την Ελλάδα μας το βράδυ! Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά την πτήση του σταθμού πάνω από την Ευρώπη.  Η Αθήνα, όπως είναι λογικό, λάμπει κατά μήκος της Μεσογείου.
4
Το «Mystery Island»που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στη Μαδαγασκάρη. Ενδιαφέρον σχετικά με το νησί είναι το ασυνήθιστο σχήμα του…
5
Ίσως να μην φαίνεται καθαρά αλλά σε αυτή τη φωτογραφία βλέπετε τη Βόρεια Γαλλία καθώς και τη Νότια Αγγλία. Η νύχτα είναι καταπληκτική χωρίς σύννεφα. Το Παρίσι είναι εκθαμβωτικό με τα φώτα του ενώ μπορείτε να παρατηρήσετε την ομίχλη στο Λονδίνο. Τέλος δείτε πόσο όμορφο φαίνεται το βόρειο Σέλας…
6
Το φεγγάρι σου κόβει την ανάσα…
7
Από όλα τα μέρη του όμορφου πλανήτη μας λίγα μπορούν να συγκριθούν στην ομορφιά και τον πλούτο των χρωμάτων με τις Μπαχάμες.


8
Ο σταθμός τρέχει με ταχύτητα 28.163 χιλιομέτρων ανά ώρα (8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο) έτσι ώστε να βρίσκεται σε τροχιά με την Γη. Επίσης βλέπουν ανατολή και δύση κάθε 45 λεπτά. Έτσι το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού είναι στο σκοτάδι, γι’αυτό άλλωστε και χρησιμοποιούν φακούς στα κράνη τους.
9
Εκπληκτική θέα, ε;
10
Ένα ακόμη εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα. Βλέπουν περίπου 16 τέτοια ηλιοβασιλέματα κάθε ημέρα.
11
Όμορφο νησάκι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Βρίσκεται περίπου 1930 χιλιόμετρα νότια της Χονολουλού.
12
Τέλεια αντανάκλαση του ηλιακού φωτός στην ανατολική Μεσόγειο.

13
Πάνω από το κέντρο του Ατλαντικού Ωκεανού, πριν από ένα άλλο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα. Κάτω από τη δύση του ήλιου είναι ορατός ο τυφώνας Ερλ.
14
Το γνωστό Ayers Rock στην Αυστραλία.
15
Πρωινή φωτογραφία πάνω από τις Άνδεις στη Νότια Αμερική.
16
Πάνω από την έρημο Σαχάρα. Μπορείτε να δείτε τον ποταμό Νείλο να ρέει μέσω της Αιγύπτου. Επιπλέον μπορείτε να δείτε την Ερυθρά Θάλασσα, την χερσόνησο του Σινά, τη Νεκρά Θάλασσα, τον Ιορδάνη ποταμό, καθώς και την Κύπρο.
17
Φανταστική νυχτερινή άποψη του ποταμού Νείλου, που εκτείνεται σαν ένα φίδι μέσα από την Αίγυπτο προς τη Μεσόγειο. Δείτε επίσης το Κάιρο πόσο φωτεινό είναι καθώς επίσης και την αντίθεση του με τα λιγοστά φώτα της ερήμου.


18
Ένας σκάφος ανεφοδιασμού. Είναι γεμάτο με τρόφιμα, καύσιμα, ανταλλακτικά και όλα τα απαραίτητα πράγματα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
19
Σε αυτή τη φωτογραφία, η Tracy κάνει ήσυχα όνειρα για την επιστροφή στο σπίτι της.
20
Οι χιονισμένες κορυφές του Καυκάσου. Ο ανατέλλων ήλιος αντανακλάται από την Κασπία Θάλασσα.
21
Αυτό είναι μέρος από το Great Barrier Reef στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας.
22
Φωτογραφία της Ιταλίας, μια καλοκαιρινή νύχτα. Μπορείτε να δείτε πολλά όμορφα νησιά που στολίζουν τις ακτές – το Κάπρι, τη Σικελία και τη Μάλτα.

23
Στο νότιο άκρο της Νότιας Αμερικής, βρίσκεται το μαργαριτάρι της Παταγονίας. Η εκπληκτική ομορφιά του, τα άγρια βουνά, οι παγετώνες και τα φιορδ συνδυάζονται με τέλεια αρμονία.
24
Σε αυτή την φωτογραφία ο αστροναύτης Douglas κάθεται στο θόλο και προετοιμάζει τη μηχανή για την πτήση του πάνω από τον τυφώνα Ερλ.
26
Η Φλώριδα και οι νοτιοανατολικές ΗΠΑ το βράδυ.
27
Η ανατολική Μεσόγειος. Αθήνα – Κρήτη – Ρόδος – Σμύρνη – Άγκυρα – Κύπρος – Δαμασκός – Βηρυτός – Χάιφα – Αμμάν – Τελ Αβίβ – Ιεροσόλυμα – Κάιρο. Όλα μετατράπηκαν σε μικροσκοπικά φώτα σε αυτή τη δροσερή νύχτα του Νοεμβρίου.
28
Σύννεφα και ηλιοβασίλεμα…
douglas-wheelock
Να και ο αστροναύτης Ντάγκλας Wheelock. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Twitter του για περισσότερες φωτογραφίες!
endiaferonta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου