ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

200 χρόνια ανθρώπινης ιστορίας σε 4 λεπτά βίντεο και πως ο κόσμος μπορεί να γίνει δικός σου



Όταν πριν από δύο χρόνια είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον CEO της WPP sir Martin Sorrell, το ερώτημα μου ήταν μόνο ένα: είναι ο κόσμος καλύτερος ή τα πράγματα χειροτερεύουν όσο περνάνε τα χρόνια. Ο Sorrell απάντησε ότι ο κόσμος σήμερα είναι σημαντικά καλύτερος. Ακολούθησε μια κουβέντα 15 λεπτών και
ένα cheers στο τέλος. Fast forward στο σήμερα και στον Hans Rosling απο την σειρά του BBC, The Joy of Stats.


 Με την βοήθεια της τεχνολογίας για την ανάλυση αλλά και παρουσίαση των δεδομένων, ο Rosling εξηγεί σε μόλις 4 λεπτά πως τα τελευταία 200 χρόνια οι 200 χώρες που έχει συμπεριλάβει στην έρευνα έχουν αναπτυχθεί και πως η ανθρωπότητα προοδεύει. Στην πρόοδο βέβαια συμπεριλαμβάνονται και πισωγυρίσματα αλλά αυτό θα το δείτε στο βίντεο.



Η παραγωγή είναι του BBC κάτι που αυτόματα συνεπάγεται budget για όλα τα ειδικά εφέ και το post production μέρος. Είμαστε όμως ένα κλικ μακρυά από την δυνατότητα για ανάλογες παραγωγές και αναλύσεις απευθείας από ιδιώτες. Η Αμερική προοδεύει σημαντικά στο κομμάτι του open data με μερικές πολιτείες να ανταγωνίζονται για το ποια παρέχει τα περισσότερα δημόσια δεδομένα στους πολίτες. Το κόστος αγοράς υπολογιστής ισχύς και αποθηκευτικού χώρου έχει μειωθεί σημαντικά. Εξαιρετικά 3D εργαλεία είναι open source με θεαματικά αποτελέσματα. Οι σύνδεσεις στο internet έχουν γίνει πολύ γρήγορες και τα εργαλεία για online collaboration είναι δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται είναι μεράκι, χρόνος και δουλειά από τον κολλητό της διπλανής πόρτας, που τώρα έχει την τεχνολογία να κατανοήσει και να αλλάξει τον κόσμο γρήγορα, φθηνά και αποτελεσματικά όσο ποτέ πριν.






pestaola

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου