ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Πως να φτιάξετε λάμπα λαδιού για τον κήπο




part1Εάν ψάχνετε τρόπο να φωτίσετε έναν εξωτερικό χώρο ή τον κήπο σας, έχουμε την πλέον οικονομική λύση!
Μία έξυπνη ιδέα και εύκολη στην εφαρμογή της είναι να φτιάξετε μία αυτοσχέδια λάμπα λαδιού, χρησιμοποιώντας παλιά γυάλινα μπουκάλια.
Αξιοποιήστε λοιπόν όλα αυτά τα
μπουκάλια που τόσο καιρό μαζεύατε για ανακύκλωση. Επιλέξτε διαφορετικά χρώματα και σχήματα για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό αισθητικά αποτέλεσμα.
Ακολουθήστε λοιπόν τα βήματα αυτής της εφαρμογής που βρήκαμε στο designspongeonline.com.
Τα υλικά θα τα προμηθευτείται από χρωματοπωλείο ή μαγαζί με υδραυλικά είδη:
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ :
Υλικά
(1) άδεια γυάλινα μπουκάλια (οποιοδήποτε γυάλινο μπουκάλι με στόμιο διαμέτρου Φ25mm)
(2) ταινία τεφλόν 1,5 εκ.
(3) χάλκινη πλακέτα σύνδεσης Φ10mm
(4) χάλκινο στήριγμα χαλκο-σωλήνων  Φ25mm
(5) χάλκινη μούφα 1εκ. μήκος Φ15mm
(6) χάλκινη τάπα Φ15mm
(7) 2 παξιμάδια εξαγωνικής κεφαλής Φ10mm
(8) 2 ανοξείδωτες ξυλόβιδες (εάν δεν βιδώνετε σε ξύλο προμηθευτείτε βίδες κατάλληλες για την επιφάνεια στην οποία πρόκειται να βιδώσετε)
(9) μεταλλική ντίζα 12εκ. Φ10
(10) σχοινί λάμπας λαδιού
λάδι λάμπας λαδιού
ΟΔΗΓΙΕΣ :
1. Ετοιμάστε την βάση στήριξης. Αποφασίστε σε πιο σημείο του εξωτερικού σας χώρου θέλετε να τοποθετήσετε την λάμπα λαδιού και βιδώσετε την χάλκινη πλακέτα στήριξης χρησιμοποιώντας τις ανοξείδωτες βίδες. Βιδώστε τη ντίζα μέχρι να εφαρμοστεί καλά και περάστε τα δύο παξιμάδια. Εφαρμόστε καλά το ένα παξιμάδι στο σημείο που εφάπτεται με τη βάση στήριξης και το άλλο στην άκρη όπου πρόκειται να βιδωθεί το στήριγμα χαλκο-σωλήνων. Βιδώστε το στήριγμα και ασφαλίστε το στην θέση εφαρμόζοντας το παξιμάδι από πίσω.
Στήριγμα
2. Ετοιμάστε το μπουκάλι. Τυλίξτε την μια άκρη της χάλκινης μούφας με την ταινία τεφλόν έως ότου η μούφα εφαρμόσει καλά στο στόμιο του μπουκαλιού. Περάστε το σχοινί μέσα από τη μούφα αφήνοντας να προεξέχει περίπου 1εκ.
Μπουκάλι
3. Χαλαρώστε τις βίδες του στηρίγματος χαλκο-σωλήνων, περάστε το στόμιο του μπουκαλιού και σφίξτε ξανά τις βίδες του στηρίγματος μέχρι να στερεωθεί καλά το μπουκάλι στη θέση του.
Γεμίστε το γυάλινο μπουκάλι με το ειδικό λάδι για λάμπα λαδιού χρησιμοποιώντας ένα χωνί και τοποθετήστε μέσα το σχοινί εφαρμόζοντας καλά τη μούφα στο στόμιο.
Περιμένετε λίγα λεπτά να απορροφήσει το σχοινί το λάδι και η λάμπα σας είναι έτοιμη να την ανάψετε. Χρησιμοποιήστε τη χάλκινη τάπα όταν δεν έχετε την λάμπα αναμένη για να κρατήστε το σχοινί στεγνό.
Λάμπα λαδιού

design-district

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου