ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

«Ξεγελά» το χαμηλό ποτήρι


Οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ σε χαμηλό ποτήρι, καταλήγουν να πίνουν τελικά αρκετά περισσότερο σε σχέση με όσους πίνουν σε ψηλό ποτήρι, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Οι άνθρωποι που πίνουν
 αλκοόλ σε χαμηλό ποτήρι, καταλήγουν να πίνουν τελικά αρκετά περισσότερο σε σχέση με όσους πίνουν σε ψηλό ποτήρι, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Η μελέτη, υπό τον καθηγητή πειραματικής ψυχολογίας Τσαρλς Σπενς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κατέδειξε ότι εξαιτίας μιας κοινής οπτικής αυταπάτης, της οποίας οι άνθρωποι πέφτουν συχνά θύματα, καταλήγουν… με πονοκέφαλο από το πολύ ποτό.

Σύμφωνα με τον Σπενς, το μάτι και ο εγκέφαλος τείνουν να υπερεκτιμούν τις κάθετες αποστάσεις και να υποτιμούν τις οριζόντιες, με συνέπεια να βάζουν συστηματικά περισσότερο αλκοόλ στα χαμηλά πλατιά ποτήρια και λιγότερο στα ψηλά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, στην παγίδα αυτή δεν πέφτουν μόνο οι «ερασιτέχνες», αλλά και οι επαγγελματίες μπάρμεν, καθώς υπολογίζεται ότι βάζουν κατά μέσο όρο 26% παραπάνω αλκοόλ στα χαμηλά ποτήρια σε σχέση με τα ψηλά.

Όμως το κυριότερο πρόβλημα το έχουν οι υπόλοιποι, καθώς εκτιμήθηκε ότι μπορούν, χωρίς να το καταλάβουν, να πιουν μέχρι και 80% περισσότερο σε ένα κοντό ποτήρι σε σχέση με ένα ψηλό!

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου