ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

'Αρχισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού

FIDE World Chess Championship Startingέγινε το επίσημο άνοιγμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που περιμένει με αγωνία όλος ο σκακιστικός κόσμος και το Σάββατο 9 Νοέμβρη θα παιχτεί η 1η παρτίδα του ματς. Η
κλήρωση  έδωσε τα Λευκά στον Μάγκνους Κάρλσεν στον  1ο γύρο. Οι παρτίδες ξεκινούν 11:30 π.μ. ώρα Ελλάδας. Το ματς θα ολοκληρωθεί στις 28 Νοέμβρη. 

Αντιμέτωποι ο Ινδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής "Βίσι" Ανάντ, και ο διεκδικητής του τίτλου Νορβηγός Μάγκνους Κάρλσεν που  φιγουράρει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Η σταθερότητα της πείρας απέναντι στην ορμή της νιότης. 
 
Ο Ανάντ (43 ετών) κατέχει συνεχώς τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή από το 2007, τον οποίο υπερασπίστηκε με επιτυχία απέναντι στον Βλαντιμίρ Κράμνικ (2008), Βεσελίν Τοπάλοβ (2010) και Μπορίς Γκέλφαντ (2012). 
 
Ο Μάγκνους Κάρσλεν (22) υπήρξε παιδί – θαύμα στο χώρο του σκακιού, κατακτώντας τον τίτλο του Γκραν Μέτρ στην ηλικία των 13. Νούμερο 1 στην διεθνή κατάταξη, το Γενάρη του 2013 έσπασε το ρεκόρ του Κασπάροβ φτάνοντας τα 2861 ΕΛΟ, ρεκόρ που κατέρριψε ο ίδιος τον επόμενο μήνα αναρριχώμενος στο ιλλιγιώδες 2872! 

^

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου