ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Kαθαρο νερό με «σούπερ» άμμο για τον αναπτυσσόμενο κόσμο


Τη λύση στο πρόβλημα της παγκόσμιας δίψας υποστηρίζουν ότι βρήκαν επιστήμονες στις Η.Π.Α., σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «American Chemical Society Applied Materials and Interfaces». 
Στηριζόμενοι στα αποτελέσματα μακροχρόνιων ερευνών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι
ένα μείγμα άμμου με κοινό γραφίτη έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει τη μόλυνση από το νερό βρύσης, κάνοντάς το κατάλληλο για κατανάλωση.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και σε στοιχειώδεις εγκαταστάσεις υγιεινής. Το 60% των αφρικανικών χωρών περιμετρικά της ερήμου Σαχάρα και το 50% των τροπικών νησιών στην Ωκεανία υποφέρουν από την έλλειψη καθαρού νερού, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα των ασθενειών που προκαλούνται από την πρόσβαση σε αμφιβόλου ποιότητας πόσιμο νερό.
«Η χρήση του συγκεκριμένου συνδυασμού ίσως τελικά είναι η λύση στο πρόβλημα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ηάμμος ως μέσο καθαρισμού του νερού χρησιμοποιείται ήδη από τα αρχαία χρόνια», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
«Η “Σούπερ” άμμος χρησιμοποιεί ως βασικό συστατικό της την κοινό άμμο, επομένως αποτελεί ένα άκρως οικονομικό μέσο για τον καθαρισμό του νερού», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Pulickel Ajayan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου