ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η Renault θα κατασκευάσει ένα τεράστιο χώρο με ηλιακά πάνελ ίσο σε μέγεθος με 63 γήπεδα ποδοσφαίρου




 Γαλλική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων  Renault, είναι έτοιμη να αρχίσει τη κατασκευή του μεγαλύτερου έργου εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως, το οποίο θα εκτείνεται σε ένα χώρο χωρητικότητας 63 γηπέδων ποδοσφαίρου. 

Η εταιρεία κατασκευάζει το
γιγαντιαίο ηλιακό έργο ανά κομμάτια – μέρη του έργου θα πρέπει να βρίσκονται σε έξι από τα εργοστάσιά της στη Γαλλία – και το συγκεκριμένο ηλιακό συγκρότημα θα παράγει 60 μεγαβάτ ενέργειας, όταν ολοκληρωθεί.




Συνολικά, το έργο θα μειώσει τις εκπομπές CO2 της Renault κατά 30.000 τόνους ετησίως.

Το έργο αποτελείται κυρίως από ηλιακά πάνελ που θα είναι τοποθετημένα ως στέγες, που θα καλύπτουν τα κατασκευασμένα αυτοκίνητα προς πώληση στις κατασκευαστικές τοποθεσίες Douai, Maubeuge, Flins, Batilly και Sandouville της εταιρίας.
  
Θα υπάρχουν επίσης και ηλιακά πάνελ τα οποία θα καλύπτουν τα αυτοκίνητα στις κατασκευαστικές τοποθεσίες Maubeuge και Cleon. 
Η ενέργεια που παράγεται από το έργο θα είναι ισοδύναμη με την ετήσια ενέργεια που  καταναλώνει μία πόλη των 15.000 κατοίκων.
Η Renault συνεργάζεται για τη κατασκευή του έργου με την εταιρία Gestamp Solar και η κατασκευή θα αρχίσει τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου