ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Το Ατλάντικ απειλεί την αγορά ......




Η πέμπτη μεγαλύτερη σε τζίρο αλλά και σε απασχολούμενο προσωπικό αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Ατλάντικ, φαίνεται πως προκαλεί «ντόμινο» κατάρρευσης στην αγορά.

Τα συνολικά χρέη της εταιρείας ύψους 130 εκατ. ευρώ θέτουν σε αμφισβήτηση ακόμα και τη βιωσιμότητα τουλάχιστον 2.000 μικρών σε μέγεθος και τοπικού χαρακτήρα προμηθευτών της.

Πρόκειται για
επιχειρήσεις που είτε παρήγαγαν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό της εταιρείας που πλέον η ύπαρξη της μετά και τις χθεσινές εξελίξεις στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και τη μη επίτευξη συμφωνίας είναι οριακή.

Συγκεκριμένα, δεν επιτεύχθηκε η πολυπόθητη συνδιαλλαγή με τους πιστωτές της αλυσίδας, αφού μόλις το 6,7% αυτών συναίνεσε στη συγκεκριμένη πρόταση. Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει η διαδικασία συνδιαλλαγής απαιτούνταν η συναίνεση του 51% των πιστωτών της εταιρίας.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, στο δίκτυο της αλυσίδας έχουν πλέον μείνει μόλις 25 καταστήματα, ενώ οι υποχρεώσεις της έχουν εκτοξευθεί στα 220 εκατ. ευρώ και οι ζημίες της έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Άλλοι περίπου 1200 προμηθευτές της εταιρείας δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας καθώς πρόκειται για μεγάλες εταιρείες όμως σε κάθε περίπτωση ενδεχόμενο λουκέτο της Ατλάντικ τους οδηγεί σε αναγκαστικές περικοπές και σε μείωση των μεγεθών τους.
dealnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου