Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα σχολικά κτίρια της Αθήνας, καθώς οι χρόνιες ελλείψεις και τα κτιριακά προβλήματα καθιστούν αρκετά από αυτά ολικώς ή μερικώς ακατάλληλα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», υπάρχει σχολική μονάδα που ξεκίνησε να χτίζεται το 1986 και ακόμα δεν έχει παραδοθεί, καθώς εκκρεμεί η
αποπεράτωση εργασιών πυρασφάλειας, ενώ σε άλλα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης επικινδυνότητας τοίχου.Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της νέας δημοτικής αρχής περίπου οκτώ στα δέκα σχολεία που βρίσκονται στα όρια του δήμου Αθηναίων ουσιαστικά τελούν υπό εγκατάλειψη, καθώς η συντήρησή τους είναι επιεικώς πλημμελής και οι απαιτούμενες εργασίες επισκευών βρίσκονται στα συρτάρια.
Ήδη, ο δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων αναζητεί ελεύθερα οικόπεδα προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες ανέγερσης 36 καινούργιων σχολείων.
Οι εκκρεμότητες είναι ουκ ολίγες και ορισμένες χρήζουν και επείγουσας διευθέτησης. Για παράδειγμα νηπιαγωγείο του 6ου διαμερίσματος, το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο και ο δήμος καλείται τώρα να επισπεύσει τη μεταστέγασή του.
Σε άλλο σχολικό συγκρότημα, στα Άνω Πετράλωνα, οι όποιες εργασίες επισκευών έχουν παγώσει εδώ και καιρό, καθώς υπάρχει δικαστική εμπλοκή, επειδή το ιδιοκτησιακό καθεστώς της σχολικής μονάδας είναι θολό.
Σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα οι αυλές είναι σε «μαύρο χάλι», ενώ αρκετές αίθουσες χρειάζονται αντικατάσταση κουφωμάτων.
Προς την κατεύθυνση αυτή, αρμόδιοι του δήμου διευθυντές όλων των σχολείων να αποστείλουν στοιχεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το κάθε ένα ξεχωριστά, ώστε να γίνει η σχετική αξιολόγηση να δοθεί η ανάλογη προτεραιότητα.
Στόχος της δημοτικής αρχής που έχει αναλάβει λόγω «Καλλικράτη» τις επιπλέον αρμοδιότητες στον τομέα της Εκπαίδευσης είναι να έχει δοθεί βιώσιμη λύση για τουλάχιστον δύο σχολεία σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.
news247
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου