ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Με θέμα το σκάκι.....




H ιδιαίτερη εμπειρία της Βουδαπέστης είναι τα περίφημα θερμά λουτρά της, κυρίως στεγασμένα, αλλά και οι υπαίθριες πισίνες. Πρόκειται για ένα μεγάλο δίκτυο

λουτρών που διαμορφώθηκε σταδιακά από τον 13ο αιώνα που ανακαλύφθηκαν τα ιαματικά νερά και που χαρακτηρίζονται από τη διαφορά της θερμοκρασίας τους. Μια παρέα ανδρών, στη φωτογραφία του Reuters (15/12/2010) απολαμβάνει το σκάκι.



Ο Ροζέρ Φερί, γάλλος σκακιστής, κατά τη διάρκεια ματς βετεράνων Γαλλίας-Ρωσίας. Τη συγκεκριμένη συνάντηση παρακολούθησαν και επιστήμονες, στο πλαίσιο της έρευνάς τους για το αν το σκάκι και άλλες πνευματικές δραστηριότητες μπορούν να σταθούν ασπίδα στη νόσο του Αλτσχάιμερ. Το ματς έγινε με τη βοήθεια τηλεδιασκεπτικής οθόνης και συμβολικά στην πρώτη σκακιέρα στην ομάδα της Ρωσίας έπαιξε ο Γκάρι Κασπάροβ, ενώ με τη Γαλλία ο Ζοέλ Λοτιέ.




Τα χουτόνγκ είναι η ψυχή του Πεκίνου. Πρόκειται για παλιούς στενούς δρόμους που διατρέχουν το κέντρο της πανάρχαιης πόλης από τα ανατολικά προς τα δυτικά, αλλά σιγά σιγά θυσιάζονται στο βωμό της ριζικής ανάπλασης. Εδώ, ο φακός του Reuters, στις 7 Δεκεμβρίου του 2010, συναντά δυο άνδρες να παίζουν κινέζικο σκάκι μπροστά από μια πόρτα, σε ένα χουτόνγκ.

skakistiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου