ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η Αθήνα σε δυο μη ρυπογόνες ρόδες



Το ποδήλατο αποτελεί μία φτηνή συμφέρουσα και φιλική προς το περιβάλλον λύση για μετακίνηση.Ταυτόχρονα όμως γυμνάζει και το σώμα. 

Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις στο θέμα του ποδηλάτου, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να γίνονται κάποια θετικά βήματα. Το πιο σημαντικό παράδειγμα είναι η Καρδίτσα όπου μεγάλο ποσοστό (περίπου 40%) των μετακινήσεων γίνεται με ποδήλατο.

Πού μπορείτε να κάνετε ποδήλατο στην Αθήνα:

Μπορείτε να ξεκινήσετε από

το Θησείο και να αρχίσετε να ανεβαίνετε το πεζόδρομο προς Φιλοπάππου. Η διαδρομή είναι λίγο ανηφορική αλλά όχι και δύσκολη. Μπορείτε επίσης να κάνετε βόλτες στα γραφικά στενά της Πλάκας.

Μία άλλη μεγάλη βόλτα που μπορείτε να κάνετε με τα ποδήλατα στην Αθήνα είναι από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Παλαίο Φάληρο. Ξεκινήστε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο ύψος της Πύλης του Αδριανού. Μετά συνεχίστε στην Αποστόλου Παύλου μετά στην Επταχάλκου και μετά πάρτε την Θεσσαλονίκης (κατά μήκος των γραμμών των ΗΣΑΠ). Μετά ακολουθείτε την όχθη του Ιλισού και καταλήγετε στη θάλασσα.Μία επιλογή είναι να κινηθείτε προς το Τουρκολίμανο ή μπορείτε να κινηθείτε προς το Φάληρο.

Το κτήμα Συγγρού στη Κηφισίας ενδεικνύεται για όλου του είδους τους ποδηλάτες. Έχει διαδρομές και για αρχάριους και για πιο προχωρημένους αλλά και εύκολους χωμάτινους για μία πρώτη επαφή με το mountain bike.

Επίσης υπάρχει ο Διαδηματικός Ποδηλατόδρομος των Βορείων Προαστίων. Ο ποδηλατόδρομος ξεκινάει από την Εκάλη και συνεχίζει στη Νέα Ερυθραία όμως διακόπτεται σε ένα σημείο στα Μελίσσια και μετά συνεχίζει στα Βριλήσσια διασχίζει όλο το Χαλάνδρι και τελειώνει στο Ψυχικό.

Ποδηλατόδρομος έχει δημιουργηθεί και στην Πολυτεχνειούπολη . Ο ποδηλατόδρομος έχει μήκος 4χλμ. και είναι κατάλληλος για αρχάριους.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου