ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

170.000 "λουκέτα" σε επιχειρήσεις έως το 2011


Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά πλέον τον κίνδυνο υπέρβασης των ορίων του "λυγισμού" της, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος .

Σαφής είναι η ύφεση όσον αφορά στην
 αποτίμηση των βασικών οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων κατά το 1ο εξάμηνο 2010, ενώ παράλληλα προχωράει και στο επόμενο εξάμηνο.

Οι συνέπειες κρίνονται ολέθριες ιδιαίτερα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες διατηρούν σταθερότερες θέσεις εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Αυτή τη χρονική στιγμή το ΤΕΜΠΜΕ οφείλει να αλλάξει ρόλο ενώ κρίνεται ανάγκη να δοθούν κίνητρα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας καθώς η ανάπτυξη και η παραγωγή θέσεων δεν μπορεί να προέλθει από τους "απαρχαιομένους κολωσσούς".

Ο κ. Ασημακόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση επίσης στο γεγονός πως η ελληνική οικονομία δεν πρέπει να κινείται στην εσωστρέφεια, τη διαφθορά και τον κύκλο γνωριμιών των συμφερόντων.

Τα κίνητρα ακόμη για τις μικροεπενδύσεις μπορούν να δώσουν μια ανάσα στην αγορά όπου η έκρηξη της ανεργίας, η μείωση του τζίρου και της ρευστότητας επιδεινώνουν την εικόνα της μέρα με την μέρα.

Η πρόβλεψη για τα 170.000 "λουκέτα" αναμένεται να εκραγεί σαν "ατομική βόμβα" αν η κυβέρνηση δεν σκεφτεί καλά τις παρεμβάσεις στις οποίες πρέπει να προβεί όσον αφορά στα επαγγέλματα.

Για το τέλος ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, διευκρίνισε πως η ΓΣΕΒΒΕ δεν έχει παροτρύνει σε καμία περίπτωση τους εργαζομένους να σταματήσουν τις πληρωμές προς το δημόσιο ωστόσο ανοιχτό αφήνει το παράθυρο για το μέλλον.

pressit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου