ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η Αττική Οδός διχάζει την κυβέρνηση


Πρόσθετο κρίκο στην αλυσίδα των ενδοκυβερνητικών τριβών αποτελεί η υπόγεια διαφωνία μεταξύ του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, με αφορμή τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο υπουργεία διαφωνούν ως
 προς το μήκος των επεκτάσεων, αλλά και ως προς τον χρόνο δημοπράτησης του έργου. Το υπουργείο Περιβάλλοντος διατυπώνει ενστάσεις για τη σήραγγα Υμηττού με τον κλάδο έως το αεροδρόμιο, ενώ υποστηρίζει ότι της δημοπράτησης του έργου πρέπει να προηγηθεί η αναθεώρηση του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας.

Η νέα σύγκρουση μεταξύ του Δημήτρη Ρέππα και της Τίνας Μπιρμπίλη - είχε προηγηθεί εκείνη για την εκτροπή του Αχελώου - επιβαρύνει το ήδη αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα των ημερών, που συνοδεύεται από παρασκηνιακή κριτική για την πολυήμερη απουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στον Πόρο. Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι απαιτείται πρωθυπουργική παρέμβαση, προκειμένου να τερματιστεί η πολυφωνία. Μάλιστα, μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, "ότι νομοτελειακά γίνονται ανασχηματισμοί" πυροδότησε σενάρια περί επικείμενων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, τα οποία όμως εν συνεχεία διέψευδε ο ίδιος.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου