ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Aπό το ταγκό στο μιούζικαλ


Με διάσημες μελωδίες από το ταγκό και το μιούζικαλ ξεκινά τη νέα καλλιτεχνική περίοδο το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010 στις 20:30.

Έχοντας αποσπάσει πλήθος διακρίσεων και τιμητικών κριτικών για τις εμφανίσεις του το piano duo των Μπεάτα Πίντσετιτς και Χρήστου Σακελλαρίδη, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που ξεκινά με έργα για δύο
πιάνα των Astor Piazzolla (Suita Portena de Ballet) και Richard Rodney Bennett (Jazz Suite, Samba triste, Country blues, Ragtime waltz, Finale).
Στο δεύτερο μέρος, ο τενόρος Ιωάννης Φράγκος και ο βαρύτονος Χρήστος Πρίφτης συμπράττουν με τη Μπεάτα Πίντσετιτς και τον Χρήστο Σακελλαρίδη και παρουσιάζουν μελωδίες, τραγούδια και ντουέτα από διάσημα μιούζικαλ όπως Phantom of the opera, Les Miserables, West Side Story.
Επίσης τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 στις 20:30 θα παρουσιαστεί στην αίθουσα συναυλιών των Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός συναυλία με το Κουαρτέτο εγχόρδων «+kinisis» της Ορχήστρας των Χρωμάτων.
Το κουαρτέτο εγχόρδων «+kinisis» της Ορχήστρας των Χρωμάτων, αποτελείται από μουσικούς που έχουν διακριθεί τόσο ως σολίστ όσο και στο χώρο της μουσικής δωματίου. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται έργα κλασικών συνθετών αλλά και Ελλήνων συνθετών του 21ου αιώνα. Επίσης, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, συμβάλλει στην προώθηση της σύγχρονης έντεχνης ελληνικής δημιουργίας.
Το κουαρτέτο έχει στο ενεργητικό του πολλά έργα Ελλήνων συνθετών, από τα οποία τα περισσότερα είναι αφιερωμένα στο σύνολο και έχουν παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.
Η συναυλία θα ξεκινήσει με το κουαρτέτο εγχόρδων «Strophinx» (αρ.3) του Γιώργου Δούση και θα συνεχίσει με το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 11 έργο 95 («Serioso»), σε φα ελάσσονα του Ludwig van Beethoven και το Κουιντέτο για πιάνο και έγχορδα έργο 57, σε σολ ελάσσονα του Dmitry Shostakovich, στο οποίο θα συμμετέχει ο διακεκριμένος πιανίστα Στέφανος Νάσος.
Το κουαρτέτο αποτελούν οι Οδυσσέας Κορέλης-α΄ βιολί, Φράντς Σεστάνι-β΄ βιολί, Ηλίας Σδούκος-βιόλα και Βαγγέλης Νίνα-βιολοντσέλο.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου