Αυστραλοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν τις υπάρχουσες έρευνες σύμφωνα με τις οποίες το σκόρδο είναι το αντίδοτο της υπέρτασης, αλλά με μία διαφορά, ότι θα πρέπει να είναι σε μορφή αποστάγματος.
Τα αποτελέσματα της νέας
αυτής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε διάρκεια 12 εβδομάδων και σε δείγμα 50 ασθενών, δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Maturitas. Τα αποτελέσματα της νέας
Η Κάρεν Ριντ και οι συνεργάτες της στο πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας διαπίστωσαν ότι όσοι λαμβάνουν τέσσερις κάψουλες σκόρδου ημερησίως είχαν χαμηλότερη πίεση σε σχέση με εκείνους που λάμβαναν ψευδοφάρμακο (placebo).
Η Ριντ δήλωσε πώς το σκόρδο που λαμβάνεται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο- ωμό, φρέσκο ή σε μορφή σκόνης- δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
"Όταν μαγειρεύεις το φρέσκο σκόρδο το συστατικό που ευθύνεται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης εξαφανίζεται", εξηγεί.
"Νομίζω ότι το πραγματικά ουσιαστικό στοιχείο είναι ότι το μυστικό για την πίεση είναι το απόσταγμα σκόρδου σε μορφή συμπληρώματος".
typos.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου