ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

"Ιατρικά πακέτα" μέσω τραπεζών



Και όμως οι τράπεζες προσφέρουν προγράμματα υγείας με κόστος που ξεκινά από τα 36 ευρώ το χρόνο, σε συνεργασία με μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και ιατρικούς ομίλους.


Ανάλογα με την τράπεζα το «ιατρικό πακέτο» προσφέρεται είτε μέσω πιστωτικής κάρτας με την αντίστοιχη χρέωση, είτε μέσω καταθετικού λογαριασμού.

Τα προγράμματα αυτά που έχουν δημιουργηθεί σε
συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρείες (θυγατρικές των τραπεζών ή συνεργαζόμενες) καλύπτουν δωρεάν πρωτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι το ποσό των 200 ευρώ το χρόνο, ενώ στη συνέχεια προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα από τα προγράμματα υγείας που θα βρείτε στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα:


• Η Εθνική Τράπεζα λάνσαρε το πρόγραμμα υγείας gohealth, για τους κατόχους των πιστωτικών καρτών go. Το πρόγραμμα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση παρέχει δωρεάν προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις, καθώς και εκπτώσεις που φτάνουν στο 40% στην Ευρωκλινική, την Ευρωκλινική Παίδων, το Metropolitan και Euromedica. Το πρόγραμμα λειτουργεί με επιστροφή μετρητών, που ξεκινά από το 10% και φτάνει μέχρι το 40%.

Προϋπόθεση για να ισχύσει η υπηρεσία gohealth, είναι να μη γίνει χρήση ιδιωτικής ασφάλειας ή δημόσιου ταμείου. Ενώ από τις παροχές του προγράμματος εξαιρούνται οι αμοιβές των γιατρών, τα φάρμακα, υλικά και ιατρικές πράξεις. Επίσης η Εθνική προσφέρει και το πρόγραμμα διαγνωστικών εξετάσεων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» (παρέχεται σε συνδυασμό με τα ασφαλιστικά της προγράμματα Προσθέτω ή Φροντίζω με μηνιαίο κόστος 14 ευρώ) και εξασφαλίζει στον δικαιούχο: Δωρεάν ετήσιο βασικό check-up. Έκπτωση 65% για διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι € 2.000 κάθε χρόνο. Απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις μόνο με € 30 ανά επίσκεψη. Δωρεάν ιατρικές συμβουλές με ένα απλό τηλεφώνημα. Πρόσβαση σε 392 συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα και 600 συνεργαζόμενους γιατρούς σε όλη την Ελλάδα.

• Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με τους ομίλους Euromedica και Ιατρικό Αθηνών προσφέρει μέσω του καταθετικού λογαριασμού «Υγεία και Οικογένεια», ιατρικό πακέτο. Ειδικότερα με κόστος από 120 ευρώ το χρόνο (πρόγραμμα value) καλύπτεται ιατρικά όλη η οικογένεια, για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι του ποσού των 200 ευρώ (έκπτωση 35% στο επιπλέον ποσό), ενώ η ιατρική εξέταση χρεώνεται με 25 ευρώ και η επίσκεψη ιατρού στο σπίτι (ανάλογα με την ειδικότητα, την ώρα και τη μέρα) από 60 μέχρι 100 ευρώ.

• Η Alpha Bank προσφέρει μέσω των πιστωτικών της καρτών το πρόγραμμα ιατρικής κάλυψης Alpha Smart Health σε συνεργασία με την ΑΧΑ Ασφαλιστική και τον όμιλο της Βιοϊατρικής, με ετήσιο κόστος 36 ευρώ. Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν ιατρικές επισκέψεις με κόστος από 30 ευρώ, ενώ το πρόγραμμα προσφέρει έκπτωση 50% σε οδοντιατρικές εργασίες και παράλληλα καλύπτει το 70% του κόστους διαγνωστικών εξετάσεων.

• Η Eurobank προσφέρει το πρόγραμμα Ζωή και Υγεία σε συνεργασία με τους ομίλους Ιατρικού Αθηνών και Βιοϊατρικής- Ευρωδιάγνωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη καταθετικού λογαριασμού στην τράπεζα (ταμιευτηρίου, τρεχούμενο ή μισθοδοσίας), με ετήσιο κόστος 100 ευρώ. Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν απεριόριστες επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς, δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, έως 200 ευρώ τον χρόνο, με εκπτώσεις έως 40% για περαιτέρω εξετάσεις, δωρεάν check up, εκπτώσεις σε νοσηλεία και οδοντιατρικές εργασίες.

• Η Εμπορική Τράπεζα διαθέτει τις πιστωτικές κάρτες «Emporiki Bank Προνόμιο υγείας» που παρέχουν δωρεάν check-up κάθε χρόνο, σημαντικές εκπτώσεις σε διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη εκτός των άλλων.

• Η Marfin Egnatia Bank, -ήταν η πρώτη τράπεζα που λάνσαρε τα προγράμματα υγείας στην Ελλάδα-, προσφέρει τον λογαριασμό Ταμιευτήριο + Υγεία σε συνεργασία με τα νοσηλευτικά ιδρύματα και διαγνωστικά κέντρα του ομίλου Υγεία, που ανήκουν στον όμιλο της MIG. Το ετήσιο κόστος είναι 60 ευρώ για ενήλικες και 40 ευρώ για παιδιά και περιλαμβάνει δωρεάν μαστογραφία ετησίως για τις γυναίκες, δωρεάν τεστ κοπώσεως για τους άνδρες, δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε γιατρούς 30 ειδικοτήτων και δωρεάν χρήση τηλεφωνικού κέντρου όλο το 24ωρο για ιατρικές συμβουλές. Επίσης προσφέρει έκπτωση 20% για ιατρικές επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, κατόπιν ραντεβού (Παιδοκαρδιολόγος, Αλλεργιολόγος, Παιδονεφρολόγος, Γαστρεντερολόγος, Ενδοκρινολόγος, Ορθοπεδικός κλπ).

• Η Attica Bank έχει δημιουργήσει το ασφαλιστικό πρόγραμμα Attica Φροντίδα με την ασφαλιστική εταιρεία Generali και τον όμιλο Euromedica με κόστος 8 ευρώ τον μήνα. Για διαγνωστικές εξετάσεις ύψους μέχρι 2.000 ευρώ η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι 30%, για τα επιπλέον ποσά η συμμετοχή είναι στο 70%. Το πρόγραμμα προσφέρει επίσης εκπτώσεις σε ιατρικές υπηρεσίες (οδοντίατροι, οφθαλμίατροι κλπ) και νοσοκομειακές παροχές. Παρέχει ακόμα απεριόριστο αριθμό ιατρικών επισκέψεων με κόστος 25 ευρώ ανά επίσκεψη σε συνεργαζόμενους ιατρούς με την Euromedica.

• Η Geniki Bank προσφέρει το πρόγραμμα Geniki Μέριμνα μέσω των καταθετικών λογαριασμών της ( ταμιευτηρίου ή τρεχούμενος) με ετήσιο κόστος 110 ευρώ. Οι παροχές υγείας περιλαμβάνουν δωρεάν ετήσιο check up για όλη την οικογένεια. Δωρεάν και απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις έως 100 και στη συνέχεια έκπτωση 20%. Δωρεάν και απεριόριστες επισκέψεις σε επιλεγμένους ιατρούς. Οδοντιατρική φροντίδα με έκπτωση 40% Νοσηλεία σε νοσοκομεία με έκπτωση 15%.
capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου