ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Καθηγητής ιατρικής από το New Jersey λέει πως 5 στα 6 φάρμακα δεν κάνουν καλό


Ένας γιατρός από το New Jersey και καθηγητής στο University of Medicine and Dentistry στο Πανεπιστήμιο Princeton, παρουσίασε μία έκθεση στην American Sociological Association (ASA), στην οποία υποστήριζε πως οι φαρμακευτικές εταιρίες δημιούργησαν μία τεράστια αγορά φαρμάκων, για την
 οποία οι ασθενείς δεν γνωρίζουν απόλυτα την αλήθεια.

Ο Prof. Donald Light, αναφέρει, σχεδόν ως να είναι συνομωσία, ότι η αγορά των φαρμακευτικών είναι η πιο επικίνδυνη αγορά στη σύγχρονη κοινωνία. Λέει πως όταν οι τοξικές επιδράσεις των περισσοτέρων φαρμάκων, υπολογίζονται, συνυπολογίζοντας και την υπερβολική χρήση από την πλευρά των ασθενών τις περισσότερες φορές, μπορούν να αποτελέσουν μία από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου. Στην πραγματικότητα όμως θα έπρεπε να βοηθάνε τους ασθενείς.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στις περίφημες στατίνες, τα σκευάσματα για την μείωση της χοληστερίνης, οι οποίες πωλούνται σαν τα φάρμακα – θαύματα που προλαμβάνουν τα καρδιαγγειακά επεισόδια, παρά τις αποδείξεις πως μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό πολύ περισσότερο από το καλό που υποτίθεται ότι κάνουν.

Ο Dr. Light λέει πως ορισμένες φαρμακευτικές εταιρίες, αποκρύπτουν τις πληροφορίες για τις σημαντικές παρενέργεις των νέων φαρμάκων και δίνουν έμφαση στα ελάχιστα πλεονεκτήματα τους. Μετά σπαταλάνε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια στο επιτυχημένο μάρκετινγκ παρά στην επιστημονική τεκμηρίωση τους για να πείσουν τους γιατρούς να τα συνταγογραφούν στους ασθενείς, ως καλύτερα.

Οι γιατροί πολλές φορές, λαμβάνουν παραπλανητικές πληροφορίες για τα νέα σκευάσματα, παραπληροφορώντας έπειτα τους ασθενείς τους.

Επίσης, θίγει το θέμα της έγκρισης των νέων σκευασμάτων, βάζοντας τα πάλι με τις φαρμακευτικές εταιρίες, για τις ημιτελείς, μερικές και χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο κλινικές μελέτες που παρουσιάζουν για πάρουν την έγκριση.

Όλα αυτά τα παρουσιάζει στο βιβλίο του που κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2010, με τίτλο “The Risks of Prescription Drugs“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου