ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Κακά μαντάτα

Τα ανησυχητικά αμερικανικά οικονομικά στοιχεία σηματοδοτούν επιβράδυνση της ανάκαμψης, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, Mohamed A. El-Erian, σε άρθρο του στην Washington Post.

Η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η καταναλωτική πίστωση
συρρικνώνεται και οι μικρές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες, επισημαίνει ο El-Erian, ενώ προσθέτει ότι οι αυξημένες κυβερνητικές δαπάνες και οι προσπάθειες αγοράς χρέους από την Federal Reserve δεν θα ευνοήσουν το rebound για την οικονομικά.

" Μέσα στο καλοκαίρι, τα στοιχεία γίνονταν ολοένα και πιο ανησυχητικά" τονίζει στο άρθρο του ο El-Erian. "Οι παρούσες κινήσεις σε σχέση με τη νομισματική πολιτική δεν είναι ικανές για να επιφέρουν δυνατή και διαρκή ανάκαμψη στις ΗΠΑ".

Ο El-Erian προειδοποιεί ότι η αγορά κατοικίας και οι τιμές κατοικιών αναμένονται να υποχωρήσουν όσο αυξάνονται οι κατασχέσεις, ενώ επισημαίνει την ανάγκη για μεταρρύθμιση σε φορολογία και στην αγορά κατοικιών, στήριξη στους τομείς εκπαίδευσης και εργασίας, άρση των φραγμάτων που συγκρατούν τον υγιή ανταγωνισμό και υιοθέτηση ισχυρότερων θεσμών κοινωνικής ασφαλείς.

Σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ β' τριμήνου το οποίο εκτιμάται ότι ενισχύθηκε με ρυθμό 1,4% μικρότερο από το 2,4% της προηγούμενης μέτρησης γεγονός που θα εντείνει τις ανησυχίες για την πορεία της ανάκαμψης, ενώ θα ακολουθήσει η ομιλία του Ben Bernanke, o οποίος φημολογείται ότι θα προχωρήσει σε αύξηση της αγοράς χρέους και θα διατηρήσει τα επιτόκια στα χαμηλά τωρινά επίπεδα.

axiaplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου