ΥΛΙΚΆ
15- 20 στρείδια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
λίγο άνηθο
1 σκελίδα
σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
1 φλιτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι σούπας ψιλοκομμένη
κάπαρη
μαϊντανό
λίγες σταγόνες τaμπάσκο
Φρέσκο πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το άνηθο και το σκόρδο (αφού προηγουμένως το έχουμε περάσει από την πρέσα).
Ανακατεύουμε να μαραθούν τα υλικά, σβήνουμε με το τσίπουρο , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για δύο λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κάπαρη, τον μαϊντανό και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ταμπάσκο, ανακατεύουμε λίγο να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ανοίγουμε και καθαρίζουμε τα στρείδια, πετάμε το ένα κέλυφος και στο άλλο κέλυφος επάνω στο στρείδι βάζουμε μια κουταλιά από την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και πασπαλίζουμε λίγο φρέσκο πιπέρι.
Προτεινόμενο κρασί : Λευκό
+
15- 20 στρείδια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
λίγο άνηθο
1 σκελίδα
σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
1 φλιτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι σούπας ψιλοκομμένη
κάπαρη
μαϊντανό
λίγες σταγόνες τaμπάσκο
Φρέσκο πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το άνηθο και το σκόρδο (αφού προηγουμένως το έχουμε περάσει από την πρέσα).
Ανακατεύουμε να μαραθούν τα υλικά, σβήνουμε με το τσίπουρο , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για δύο λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κάπαρη, τον μαϊντανό και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ταμπάσκο, ανακατεύουμε λίγο να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ανοίγουμε και καθαρίζουμε τα στρείδια, πετάμε το ένα κέλυφος και στο άλλο κέλυφος επάνω στο στρείδι βάζουμε μια κουταλιά από την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και πασπαλίζουμε λίγο φρέσκο πιπέρι.
Προτεινόμενο κρασί : Λευκό
+
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου