ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Σαγανάκι απ' το Φισκάρδο


Υλικα

Για 4-6 άτομα

•12 μύδια (καλά πλυμένα και καθαρισμένα)

•100γρ. φέτα

•100γρ. σκληρό αλμυρό τυρί

•1 συσκευασία ντομάτα pasata


•2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

•½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

•1 σφηνάκι ούζο

•Αλάτι

•Πιπέρι

•Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Αρχικά προετοιμάζουμε τη βάση για τα μύδια μας.Παίρνουμε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το σκόρδο να σοταρστεί. Μόλις πάρει ένα χρυσό χρώμα προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση να φύγουν τα πολλά υγρά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειάζεται και κατεβάζουμε το τηγάνι μας από τη φωτιά.

Παίρνουμε ένα άλλο τηγάνι, ρίχνουμε τα μύδια μαζί με το ούζο και περιμένουμε να ανοίξουν καλά τα μύδια. Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε νωρίτερα, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτάκια και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκληρό αλμυρό τυρί και τέλος 5 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας ρίχνουμε το τυρί. Μόλις λιώσει λίγο σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.

καλη ορεξη !

toarkoudi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου