-200 γραμ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες και ψημένες
-1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
-1/2 φλιτζ. φρέσκο
άσπρο ψωμί χοντροκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο
-1/2 φλιτζ. νερό
-3 - 4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
-2/3 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με το ράφι στη μέση.
-Σε μια κατσαρόλα, καλύψτε τις πατάτες με νερό και αλατίστε τες καλά, μετά σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά.
-Ενώ πατάτες μαγειρεύονται, ψήστε λίγο τα αμύγδαλα και το ψωμί ξεχωριστά στο φούρνο μέχρι να γίνουν χρυσά, από 8 έως 10 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν.
-Σε ένα μπλέντερ, αλέστε το σκόρδο.
-Στη συνέχεια, προσθέστε τα αμύγδαλα και το ψωμί και αλέστε τα μέχρι να γίνουν αλοιφή.
-Μετά, προσθέστε το νερό, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
-Τέλος, λιώστε με ένα πιρούνι τις πατάτες και στη συνέχεια, βάλτε τες στο μπλέντερ και αλέστε τες, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και λίγο νερό, αν θέλετε.
-Μετά, ενώστε τα δύο μίγματα και είναι έτοιμο το ντιπ. Συνοδεύεται με κρακεράκια.
postokano.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου