ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ντιπ πατάτας και αμυγδάλου

Υλικά


-200 γραμ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες και ψημένες

-1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

-1/2 φλιτζ. φρέσκο
 άσπρο ψωμί χοντροκομμένο

-3 σκελίδες σκόρδο

-1/2 φλιτζ. νερό

-3 - 4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού

-2/3 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Εκτέλεση

-Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με το ράφι στη μέση.

-Σε μια κατσαρόλα, καλύψτε τις πατάτες με νερό και αλατίστε τες καλά, μετά σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά.

-Ενώ πατάτες μαγειρεύονται, ψήστε λίγο τα αμύγδαλα και το ψωμί ξεχωριστά στο φούρνο μέχρι να γίνουν χρυσά, από 8 έως 10 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν.

-Σε ένα μπλέντερ, αλέστε το σκόρδο.

-Στη συνέχεια, προσθέστε τα αμύγδαλα και το ψωμί και αλέστε τα μέχρι να γίνουν αλοιφή.

-Μετά, προσθέστε το νερό, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.

-Τέλος, λιώστε με ένα πιρούνι τις πατάτες και στη συνέχεια, βάλτε τες στο μπλέντερ και αλέστε τες, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και λίγο νερό, αν θέλετε.

-Μετά, ενώστε τα δύο μίγματα και είναι έτοιμο το ντιπ. Συνοδεύεται με κρακεράκια.

postokano.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου